{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Vlasti getoiziraju građane BiH"

S
13.5.2009. u 11:18
0
7
"Vlasti getoiziraju građane BiH"
0
"Vlasti getoiziraju građane BiH"
Naša stranka najoštrije osuđuje nerad državnih vlasti i smatra da će one "nažalost, neusvajanjem niza zakona zadržati u getu građane i građanke BiH".
Sekretar Naše stranke za međunarodne odnose i član njenog izvršnog odbora Dennis Gratz je u pisanoj izjavi za medije naglasio da Vijeće ministara i Parlamentarna skupština pokazuju dosada neviđenu neodgovornost i beskrupuloznost u odnosu prema osnovnim interesima građana i građanki.

"Nevjerovatno je da se tek sada, nekoliko dana prije izvještaja Evropske komisije i spremnosti BiH za liberalizaciju viznog režima sa zemljama EU-a govori o 27 neispunjenih uvjeta iz Mape puta i o devet zakona za koje, kako kažu, nema političke suglasnosti. Vladajuće političke stranke lako postižu suglasnost kada je posrijedi održavanje postojeće situacije, ali kada je neophodno zbog budućnosti mladih iz Bosne i Hercegovine obezbijediti bezvizni režim, onda se ne može postići suglasnost“, naveo je Gratz.

On smatra da se neispunjavanjem uvjeta za bezvizni režim dodatno produbljuje getoizacija građana i građanki BiH te onemogućava osnovno ljudsko pravo na slobodno kretanje.

"Očito je da sadašnjoj vladajućoj eliti odgovaraju getoizirane etničke zajednice čiji pripadnici nemaju iskustvo putovanja i iskustvo upoznavanja drugog i drugačijeg. Vladajuća politička elita koja je zaposjela institucije vlasti potpuno je otuđena od građana i uopće ne zastupa njihove interese", stav je sekretara za međunarodne odnose "Naše stranke".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: