{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Vlasti getoiziraju građane BiH"

S
13.5.2009. u 11:18
0
7
"Vlasti getoiziraju građane BiH"
0
"Vlasti getoiziraju građane BiH"
Naša stranka najoštrije osuđuje nerad državnih vlasti i smatra da će one "nažalost, neusvajanjem niza zakona zadržati u getu građane i građanke BiH".
Sekretar Naše stranke za međunarodne odnose i član njenog izvršnog odbora Dennis Gratz je u pisanoj izjavi za medije naglasio da Vijeće ministara i Parlamentarna skupština pokazuju dosada neviđenu neodgovornost i beskrupuloznost u odnosu prema osnovnim interesima građana i građanki.

"Nevjerovatno je da se tek sada, nekoliko dana prije izvještaja Evropske komisije i spremnosti BiH za liberalizaciju viznog režima sa zemljama EU-a govori o 27 neispunjenih uvjeta iz Mape puta i o devet zakona za koje, kako kažu, nema političke suglasnosti. Vladajuće političke stranke lako postižu suglasnost kada je posrijedi održavanje postojeće situacije, ali kada je neophodno zbog budućnosti mladih iz Bosne i Hercegovine obezbijediti bezvizni režim, onda se ne može postići suglasnost“, naveo je Gratz.

On smatra da se neispunjavanjem uvjeta za bezvizni režim dodatno produbljuje getoizacija građana i građanki BiH te onemogućava osnovno ljudsko pravo na slobodno kretanje.

"Očito je da sadašnjoj vladajućoj eliti odgovaraju getoizirane etničke zajednice čiji pripadnici nemaju iskustvo putovanja i iskustvo upoznavanja drugog i drugačijeg. Vladajuća politička elita koja je zaposjela institucije vlasti potpuno je otuđena od građana i uopće ne zastupa njihove interese", stav je sekretara za međunarodne odnose "Naše stranke".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: