|

Vlast u Sarajevu preko noći sanirala pružni prijelaz, radove sve vrijeme nadgledao ministar

Vlast u Sarajevu preko noći sanirala pružni prijelaz, radove sve vrijeme nadgledao ministar
4.178
Er. M.
26.7.2019. u 08:37
149
komentara
4,1k

dijeljenja
Vlast u Kantonu Sarajevo preko noći je sanirala pružni prijelaz kod Energoinvesta. Na ovaj način uveden je novi pristup izvedbi radova koji su u ranijem periodu uglavnom vršeni tokom dana.
Sanacija putne infrastrukture u proteklom periodu izazivala je ljutnju građana Sarajeva s obzirom na to da su radovi uglavnom vršeni tokom dana i u periodu kada je najveći promet vozila. Takvim pristupom stvarane su gužve koje su znatno usporavale saobraćaj u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.Nova vlast u Kantonu Sarajevo odlučila je da promijeni dosadašnju praksu na način da se radovi na cestama izvode noću kada je i najmanji intenzitet saobraćaja na ulicama grada.Ovaj pristup demonstriran je sinoć prilikom sanacije pružnog prijelaza kod Energoinvesta, odnosno na spoju ulica Džemala Bijedića i Tvornička. Iz Vlade KS sinoć su objavili kako je zbog lošeg stanja tramvajske infrastrukture došlo do pucanja asfalta uz šine te da radove izvode KJKP Rad i KJKP Gras.Tokom cijele noći na terenu je bio i ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta koji je nadgledao izvođenje radova. Inače, radovi su počeli sinoć u 23 sata, a već jutros u 6:00 sati sanacija je bila završena, što znači da je tada i omogućeno normalno odvijanje saobraćaja.

Ministar saobraćaja KS Adnan Šteta Ministar saobraćaja KS Adnan Šteta


Podsjećamo, u martu 2020. godine planiran je početak rekonstrukcije kompletne tramvajske infrastrukture kada će biti uređeno i trajno rješavanje pružnog prijelaza.
Prijavi grešku


Komentari (149)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...