Vlast u Sarajevu "češlja" konkurse raspisane u prošloj godini

Klix.ba
14.2.2019. u 18:01
408
34
Vlast u Sarajevu "češlja" konkurse raspisane u prošloj godini
408
Vlast u Sarajevu "češlja" konkurse raspisane u prošloj godini Foto: N. G./Klix.ba
Vlada Kantona Sarajevo traži cjelovitu informaciju o konkursnim procedurama pokrenutim u protekloj godini, saopćeno je iz Vlade KS:
Danas je Vlada razmatrala kao tačku dnevnog reda informaciju Ministarstva saobraćaja o prijemu zaposlenika u Direkciju za ceste. Radi se o četiri nova zaposlenika, od kojih su tri dobila dozvolu i nalog Agencije za državnu službu da moraju biti zaposleni jer je završena konkursna procedura.

Ovo je jedan od nekoliko desetina slučajeva pokrenutih konkursnih procedura u prethodnom sazivu Vlade, a koje su zbog sporosti, komplikacija i dužine žalbenih rokova okončane tek sada, te dolaze pred ovu Vladu kao već svršen čin.

"Nedavno su mediji izvještavali o jednom ovakvom zapošljavanju, a to je upravo primjer gore navedene prakse, kada je prošle godine uz saglasnost tadašnje Vlade, a nakon duge procedure prijema, u organima uprave u januaru mjesecu ove godine zaposlen novi radnik. Vlada Kantona Sarajevo je naložila svim ministarstvima da od svojih institucija prikupe sve podatke o broju i vrsti konkursnih procedura za prijem državnih službenika i namještenika, a koje su trenutno u toku, te da preciziraju koje procedure su pokrenute prije moratorija Skupštine na zapošljavanje od 12.oktobra 2018.godine, a koje nakon njegovog usvajanja" saopćili su iz Vlade..


Komentari (34)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: