{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlast u RS-u ne želi provjeru imovine funkcionera

F
4.9.2009. u 16:55
0
6
Vlast u RS-u ne želi provjeru imovine funkcionera
0
Vlast u RS-u ne želi provjeru imovine funkcionera
Foto: Arhiv
Potpredsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Borislav Bojić optužio je danas vlasti u RS-u da ne žele da se obračunaju s kriminalom, što su, kako kaže, poručile utvrđivanjem zakona o oduzimanju imovine stečene izvršenjem krivičnog djela, umjesto donošenjem zakona o provjeri stjecanja imovine.
On je mišljenja da je RS-u potreban antikorupcioni zakon, a to ovaj nije.

„Vladin zakon predstavlja čisto bacanje prašine u oči javnosti i dokaz je da vlast ne želi da uđe u koštac sa kriminalom i korupcijom, baš kao što je bacanje prašine u oči bilo i Specijalno tužilaštvo RS-a i Komisija za reviziju privatizacije“, rekao je Bojić na pres-konferenciji u Banjoj Luci.

Odustajanje Vlade od ranije usvojenog nacrta zakona o ispitivanju načina stjecanja imovine za Bojića „pokazuje da se vlast plaši provjere imovine funkcionera i da ustvari ponovo pokušava legalizirati pljačku“.

Prema njegovim riječima, Vladin zakon je „obični“ krivični zakon koji tretira krivična djela koja već postoje u zakonodavstvu, jer se i do sada oduzimala imovina proistekla iz krivičnog djela.

Poručio je da SDS neće odustati od svog prijedloga zakona o oduzimanju nezakonito stečene imovine, ističući da će ova stranka posebno insistirati da prema njegovom stupanju na snagu odmah bude ispitana imovina svih dosadašnjih i bivših funkcionera u RS-a i da se prvo krene od ljudi iz te stranke.

Potpredsjednik SDS-a je također kritikovao izjave predstavnika Vlade u vezi sa ekonomskim stanjem u RS-u, te zbog trošenja više od 10 miliona za vozni park u protekle tri godine, kao i najavu da će se 61 milion dolara utrošiti za kupovinu aviona... i drugo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: