Strožije mjere
31

Vlast u HNK razmatra potpunu zabranu kretanja građanima između općina i gradova

G. Š.
Uvođenje ograničenja kretanja između općina i gradova u Hercegovačko-neretvanskom kantonu bila je danas tema tema sastanka na redovnoj koordinaciji Vlade i Kantonalnog štaba civilne zaštite HNK, gdje je zatraženo je da Štab i MUP razmotre način i mogućnosti provedbe.

Tokom koordinacije je također zaključeno kako će Štab hitno, od općinskih i gradskih inspektorata, zatražiti pojačan nadzor nad provođenjem donesenih naredbi i mjera u vezi sa širenjem koronavirusa, a zbog evidentnih kršenja naredbi na terenu.

''S obzirom na usložnjenu epidemiološku situaciju, ocijenjeno je kako je, prema preporuci epidemiologa, potrebno prijeći na novi način rada koordinacijskog organa i Štaba'', saopćeno je iz Vlade HNK.

Na tom tragu, a u cilju odgovornog ponašanja i zaštite svih učesnika redovnih konferencija za novinare, donesena je odluka da se već od danas primjenjuje drugačiji model komunikacije s javnošću.

Novi model podrazumijeva kako će javnost i dalje imati sve potrebne informacije koje će biti plasirane redovnim saopštenjima, povremenim video obraćanjima i drugim načinima komunikacije.