{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlast opstruiše uvođenje srpskog jezika u školu

S
12.9.2010. u 12:34
0
8
Vlast opstruiše uvođenje srpskog jezika u školu
0
Vlast opstruiše uvođenje srpskog jezika u školu
Partija demokratskog progresa saopštila je danas da Vlada Livanjskog kantona krši prava srpske djece u Glamoču, jer iz političkih razloga nije uvela srpski jezik u redovnu nastavu u Osnovnoj školi "Fra Franjo Glavnić".
Opštinski odbor PDP-a Glamoč podsjeća da su premijer Livanjskog kantona Nediljko Rimac i kantonalni ministar obrazovanja Gordana Cikojević na sastanku, koji je održan 26. avgusta u Livnu, predstavnicima inicijativnog odbora Mirjani Kalabi i Nikoli Srdiću obećali da će srpski jezik biti uvršten u nastavni plan i program od ove školske godine.

"Takav njihov stav je saopšten i djeci srpske nacionalnosti koja pohađaju ovu školu. Školska godina je počela, a srpski jezik nije uveden u redovnu nastavu, pa su djeca srpske nacionalnosti još dodatno izložena vršnjačkom pritisku u ovoj inače multinacionalnoj školi", navodi se u saopštenju i dodaje da Rimac i Cikojevićeva "svjesno opstruišu uvođenje srpskog jezika".

U saopštenju se ističe da Vlada Livanjskog kantona to pravda političkim razlozima i da "iz straha da ne izgubi povjerenje birača iz reda hrvatskog naroda krši prava srpske djece u Glamoču i širom otvara vrata za vršnjačko neravnopravnost u školi `Fra Franjo Glavnić`".

PDP je pozvala sve institucije, političke faktore, međunarodne organizacije, kao i HDZ 1990, čiji su članovi Rimac i Cikojevićeve, da reaguju i srpskoj djeci vrate prava koja im pripadaju kao konstitutivnom narodu u Federaciji BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: