SDUBiH
0

Vlast na svim nivoima zabila glavu u pijesak

FENA
Organizacija mladih Socijaldemokratske unije Kantona Sarajevo (SDUKS) ogorčena je ponašanjem vlasti na svim nivoima u odnosu na ekonomsku krizu te smatra da vlasti niti žele niti imaju snage poduzeti bilo šta kako bi građane i ekonomiju spasili od nadolazeće katastrofe.

U saopćenju za javnost Organizacije mladih SDUKS istaknuto je da je već "svima jasno da vlada i stranke na vlasti ne mogu zaustaviti pekare, naftaše i trgovce u pljačkanju građana i da ne mogu spriječiti poslodavce da radnike izbacuju na ulicu, niti mogu zaustaviti pohlepne bankare u podizanju lihvarskih kamata".

-Umjesto da im se suprotstave, pojedinci iz vrhova stanaka na vlasti uhvatili su se u kolo s uvozničkim lobijima, energetskom i bankarskom mafijom. Suočene s vlastitom nesposobnošću da riješe bilo koji problem, korumpirane vlasti na svim nivoima ponašaju se poput poput nojeva, zabivši glavu u pijesak i čekaju da kriza prođe sama od sebe ili da im istekne mandat, usput trpajući u vlastite džepove što je više moguće, stoji u saopćenju.

Organizacija mladih SDU KS smatra da vlade i vladajuće stranke nisu ponudile niti jednu konkretnu mjeru za prevladavanje krize te su time izgubile svaki legitimitet u očima javnosti i osiromašenih građana, saopćeno je iz SDUKS.