{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlast jednog čovjeka nije dobra za RS

F
7.8.2008. u 15:36
0
1
Vlast jednog čovjeka nije dobra za RS
0
Vlast jednog čovjeka nije dobra za RS
Generalni sekretar Srpske demokratske stranke (SDS) Dragan Ćuzulan izjavio je danas da je cilj stranke da na predstojećim lokalnim izborima pobijedi u više od 50 općna RS-a i vrati socijalnu stabilnost, demokratiju i nacionalni konsenzus o ključnim pitanjima za RS.
"Vlast jednog čovjeka u RS-u pokazala se vrlo lošom za samu RS i očigledno je da ćemo imati mnogo problema u svim procesima koji se najavljuju u BiH, kao što su ponovni razgovori o ustavnim promjenama“, rekao je Ćuzulan na pres-konferenciji u Banjoj Luci.

On je upozorio da je aktuelna vlast u RS-u "u značajnoj mjeri odvojena od naroda, da samo uzak krug ljudi koristi privilegije vlasti te da su predstojeći lokalni izbori jedina prilika da se čuje i glas naroda u RS-u".

Naveo je da SDS izlazi na izbore potpuno spremno s realnim optimizmom i očekivanjima.

"Stranka ima novi socijalno-ekonomski program jer ta problematika mora da ima dominantno mjesto u predizbornoj kampanji, bez obzira na političke tenzije koje su podignute u posljednje vrijeme. Taj socijalno-ekonomski program nudi decentralizaciju RS-a na način da općine, koje su mnogo bliže građanima, treba da budu finansijski jače“, rekao je Ćuzulan.

Optužio je Vladu RS-a da budžetska sredstva "ne troši racionalno i transparentno" te dodao "da će SDS spriječiti krađu glasova koju priprema vladajuća stranka“.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: