Sarajevo
94

Vlasniku vraćen auto koji je za vikend ukraden sa mjesta za osobe s invaliditetom

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
U subotu 24. juna je u Sarajevu na Trgu heroja pričinjeno razbojništvo prilikom čega je otuđen automobil sa mjesta za osobe sa invaliditetom.
"Građanin mi je poslao e-mail u 14:04 sati (isti je kontaktirao Klix.ba za podatke) sa slikom vozila i lokacijom gdje se isto nalazi. Odmah sam se uputio na lice mjesta, gdje sam zatekao parkirano vozilo pored pekare Mejtaš (oko 14:45 sati) i policiju koja osigurava vozilo. Nakon što sam dao izjavu, policija je izvršila uviđaj, uzela otiske i konstatovali smo da je vozilo ispravno te sam se u istom zaputio kući", rekao je vlasnik.
Automobil pronađen na Mejtašu (Foto: Klix.ba)
Automobil pronađen na Mejtašu (Foto: Klix.ba)

Automobil je ukraden dok je još bio dan, oko 18:30 sati, a s obzirom na to da je vlasnik vidio šta se dogodilo, odmah je pozvao policiju.

On je sa prozora svog stana vidio kako mu kradu Golfa koji je bio parkiran na mjestu za osobe sa invaliditetom te na sebi ima i odgovarajuću oznaku.

S obzirom na to da je ovaj auto za njega od velike sentimentalne vrijednosti, zamolio je građane da njemu i policiji pomognu u pronalasku auta, što se u konačnici i dogodilo.

Vlasnik automobila je objavio i videosnimke na kojima se vidi nepoznata osoba dok odlazi u njegovom Golfu.