"Mimo njegovog znanja"
213

Vlasnik "Informera" izaći će iz zatvora nakon što je supruga platila njegovu kaznu

G. M.
Dragan J. Vučićević
Dragan J. Vučićević
Vlasnik srbijanskog tabloida "Informer" Dragana J. Vučićević izaći će iz zatvora nakon što je uplaćena njegova kazna od 200.000 dinara.

Kaznu od 200.000 dinara (oko 1.700 eura) platila je njegova nevjenčana supruga Marija Đurišić, navodno mimo njegovog znanja i volje.

Vučićević je prije dva dana započeo izdržavanje šestomjesečne kazne u Okružnom zatvoru u Beogradu. Vučićević je dobio novčanu kaznu zbog vrijeđanja nekadašnjeg direktora televizije N1 Jugoslava Ćosića na Twitteru. S obzirom da je odbio platiti novčanu kaznu, ona je preinačena u kaznu zatvora.

Pojedini mediji u Srbiji ukazuju na činjenicu da Vučićević bespotrebnim odlaskom u zatvor umjesto plaćanja novčane kazne od sebe želi napraviti žrtvu u javnosti. Vučićević se smatra novinarom bliskim predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Đurišić je rekla da je kaznu platila na svoju inicijativu, bez prethodnog dogovora sa suprugom, “jer više nije mogla da brine za njegovo zdravlje, koje je i prije njegovog odlaska u zatvor bilo narušeno”.

“Meni je Vučko izričito zabranio da ja to platim. Međutim, on je čovjek koji ima određene zdravstvene probleme, koji štrajkuje glađu, koji je kod kuće ostavio šestoro djece, uz to i bebu od osam mjeseci, koja nijednom nije spavala bez njega sve ovo vrijeme”, rekla je ona za “Informer”.