|

Vlašić: Skijaška sezona počela, turistička tek za 20 dana

Vlašić: Skijaška sezona počela, turistička tek za 20 dana
53
A
Anadolija
29.11.2015. u 11:39
5
komentara
53

dijeljenja
Vlašić: Skijaška sezona počela, turistička tek za 20 dana Foto: Vlasic-online.com
Nakon punih 20 godina, jučer je na Vlašiću počela skijaška sezona u novembru. Naime otvorenje zimske turističke, ali i skijaške sezone obično je bilo polovinom decembra. Ove godine sniježni pokrivač stigao je ranije.
"Skijam već petnaest godina ovdje na Vlašiću i ovo je prvi puta da je skijaška sezona počela u novembru mjesecu. Snijega ima dovoljno, staze su odlično pripremljene i evo došao sam da provedem ugodan dan s djecom i sestrom na skijanju", rekao nam je Dr. Orhan Šaban iz Travnika.

Iz Zenice je stigao Edin Šarić s prijateljima.

"Prijatno sam iznenađen da krajem novembra možemo skijati na Vlašiću. Zadovoljni smo i uživamo, skijajući vlašičkim stazama", rekao nam je Edin.

Slobodan Ćurak, dugogodišnji ugostitelj, također se obradovao početku skijaške sezone na Vlašiću.

"Prvi posao konobara dobio sam davnih osamdesetih godina u hotelu Babanovac, ovdje na Vlašiću. Tada je zimska sezona kretala početkom novembra, jer je snijega bilo u izobilju. Trajala je puna tri mjeseca, ali ako je suditi po ovome izgleda da se vraćaju 'stara vremena', barem kada je snijeg u pitanju", kazuje Slobodan.

Za razliku od skijaške sezone koja je počela jučer, svečano otvorenje turističke sezone od strane turističke zajednice SBK na Vlašiću planirano je za 18. decembar. Tokom noći vlašičke ski staze pokrivaju se i umjetnim snijegom iz tzv. sniježnih topova.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...