BiH
0

Vlašić: Raj za zimski odmor

Sarajevo-x.com
Snježne padavine ponovo su pozicionirale Vlašić kao jednu od najpoželjnijih destinacija za zimski odmor ne samo u BiH nego i u široj regiji. Nakon veličanstvenog dočeka 2008. godine koja se slavila na otvorenom te u brojnim hotelima i restoranima, uslijedilo je daljnje uživanje u snježnim čarolijama.

Dovoljno "snježnih centimetara" te vrijedni radnici firme "Vlašić – Ski" čine zimski ugođaj nezaboravnim. Staze su odlično uređene, ugostiteljska ponuda vrhunska, dovoljno parking prostora, dodatni sadržaji kao što su škole skijanja, teambuilding programi, paintball, snowcross... Sve nabrojano govori da će ova sezona biti jedna od najuspješnijih u posljednjem periodu, javljaju iz travničke agencije ENI News.

[SLIKA]1[/SLIKA]Na Vlašiću se ovih dana mogu vidjeti registarske oznake iz Zagreba, Splita, Beograda, Osijeka, Dubrovnika, Maribora, Ljubljane, a nađe se i poneki Mađar te neizostavna bh. dijaspora.

Sam dolazak na Vlašić je siguran, a za prohodnost puteva brine se firma "Čara" iz Travnika.

Već je zabilježena i prva veća smjena turista. Babanovac su napustili gosti koji su stigli nakon Božića, a stigli su novi koji će na ovoj snježnoj ljepotici boraviti narednih desetak dana.

Smještajni kapaciteti na Vlašiću većinom su popunjeni do sredine januara, a očekuje se istovjetna popunjenost do kraja prvog ovogodišnjeg mjeseca.