Velika dugovanja
8

Vlaseničkom domu zdravlja potrebna pomoć Vlade RS, dugovanja 3 miliona KM

SRNA
Vlada RS pomoći će Domu zdravlja u Vlasenici u prevazilaženju problema, koji se odnose na nagomilane fanansijske obaveze i višak zaposlenih, što opterećuje rad ustanove, istaknuto je danas na sastanku ministra zdravlja i socijalne zaštite RS Dragana Bogdanića sa rukovodstvom Doma zdravlja i opštine Vlasenica.

Na sastanku je dogovoreno da menadžment Doma zdravlja treba da utvrdi sanacione mjere i da se, kroz novu sistematizaciju radnih mjesta, racionalizuje broj radnika.

Bogdanić je rekao novinarima da se problem viška radnika treba rješavati na zakonski način, angažovanjem u drugim ustanovama ili penzionisanjem onih koji za to ispunjavaju uslove.

"Očigledno da postoji i nesklad između broja osiguranika i timova porodične medicine, što ćemo sa Fondom zdravstvenog osiguranja da razriješimo. Osnovno je da se plaćaju tekuće obaveze i bruto plate, a zaostale finansijske obaveze, koje su ovdje ogromne, rješavaćemo onako kako to budemo rješavali i u drugim zdravstvenim ustanovama u RS", naveo je Bogdanić.

Načelnik opštine Vlasenice Miroslav Kraljević rekao je novinarima da obaveze i dugovanja Doma zdravlja iznose oko 3.000.000 KM, koje su naslijeđene iz ranijeg perioda.

On je istakao da opština Vlasenica nije u stanju da sama sanira probleme u Domu zdravlja, već da će biti potrebno prisustvo Vlade.

Bogdanić je poslije razgovora sa čelnicima opštine posjetio i Dom zdravlja u Vlasenici.