{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlaisavljević: Pod istim krovom 52 direktora srednjih škola

F
26.9.2007. u 15:12
0
0
Vlaisavljević: Pod istim krovom 52 direktora srednjih škola
0
Vlaisavljević: Pod istim krovom 52 direktora srednjih škola
Centar za kulturu dijaloga uz podršku britanske ambasade u BiH organizirao je danas u Vogošći okrugli sto „Status debate kritičkog i logičkog mišljenja o srednjim školama“, uz učešće 52 direktora srednjih škola s područja BiH.
Direktorica Centra za kulturu dijaloga Sanja Vlaisavljević smatra da je ova tema toliko značajna da je potrebna cijeloj BiH, a ne samo školama.

Učešće velikog broja direktora srednjih škola na ovom okruglom stolu, smatra Vlaisavljević, dokaz je da bi debata trebalo da polako zauzme odgovarajuće mjesto u BiH.

"Puno se koristi riječ debata, ali to ne znači formalizirana rasprava. S direktorima želimo postaviti debatu u školama zajedno s odgovarajućim preporukama i na odgovarajućem mjestu, kako bismo smo za mjesec dana organizirali okrugli sto na ovu tema s predstavnicima ministarstava obrazovanja i dogovorili odgovarajuću viziju budućnosti" kaže Vlaisavljević.

Naglasila je da učešće 52 direktora pokazuje da se može sjediti zajedno pod istim krovom, u istim klupama.

"Pitanje je volje i ne sijanja mržnje riječima nego sijanja volje i tolerancije među ljudima. Čini mi se da ponekad previdimo činjenicu da više sijemo riječi netolerancije i mržnje, braneći sami sebe od drugih, nego čineći sve da odbranimo druge od nas samih“, naglasila je Vlaisavljević.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: