BiH
0

Vlahović uhapšen na osnovu informacija MUP-a Srbije

SRNA
Veselin Vlahović Batko
Veselin Vlahović Batko
MUP Srbije saopštio je da je Veselin Vlahović Batko uhapšen u Španiji na osnovu operativnih saznanja Službe za borbu protiv organizovanog kriminala srpskog MUP-a.

U saopštenju se navodi da je Vlahović, koga Tužilaštvo BiH sumnjiči za zločine u Sarajevu, tokom višegodišnjeg boravka u Španiji pod lažnim identitetima vršio provalne krađe i razbojništva.

Pripadnici MUP-a Srbije su u januaru došli do saznanja da se organizovana kriminalna grupa, u čijem sastavu se nalaze državljani Crne Gore, BiH i Bugarske, bavi provalnim krađama na području Alikantea.

U saopštenju se navodi da je srpska  policija na osnovu te informacije i identifikacije pojedinih lica došla do saznanja o pripremi provalnih krađa i razbojništava na teritoriji Španije, o čemu je španska policija obavještavana od samog početka, "imajući u vidu da se dio priprema i dogovora vršio na teritoriji Srbije i da su pojedini pripadnici grupe imali prebivalište u Srbiji". 

"Istraga, koju je na osnovu naših saznanja pokrenula policija Španije, rezultirala je identifikacijom kriminalne grupe i hapšenjem Vlahovića kao jednog od pripadnika ove grupe, koji se nalazi na nekoliko međunarodnih potjernica", ističe se u saopštenju.		

Španska policija saopštila je juče da je u gradu Altea uhapsila Vlahovića, osumnjičenog za ratne zločine počinjene u BiH tokom sukoba devedesetih godina.Tužilaštvo BiH sumnjiči Vlahovića za zločine na Grbavici u Sarajevu.