{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlahović uhapšen na osnovu informacija MUP-a Srbije

S
3.3.2010. u 13:41
0
12
Vlahović uhapšen na osnovu informacija MUP-a Srbije
0
Vlahović uhapšen na osnovu informacija MUP-a Srbije
Veselin Vlahović Batko
MUP Srbije saopštio je da je Veselin Vlahović Batko uhapšen u Španiji na osnovu operativnih saznanja Službe za borbu protiv organizovanog kriminala srpskog MUP-a.
U saopštenju se navodi da je Vlahović, koga Tužilaštvo BiH sumnjiči za zločine u Sarajevu, tokom višegodišnjeg boravka u Španiji pod lažnim identitetima vršio provalne krađe i razbojništva.

Pripadnici MUP-a Srbije su u januaru došli do saznanja da se organizovana kriminalna grupa, u čijem sastavu se nalaze državljani Crne Gore, BiH i Bugarske, bavi provalnim krađama na području Alikantea.

U saopštenju se navodi da je srpska policija na osnovu te informacije i identifikacije pojedinih lica došla do saznanja o pripremi provalnih krađa i razbojništava na teritoriji Španije, o čemu je španska policija obavještavana od samog početka, "imajući u vidu da se dio priprema i dogovora vršio na teritoriji Srbije i da su pojedini pripadnici grupe imali prebivalište u Srbiji".

"Istraga, koju je na osnovu naših saznanja pokrenula policija Španije, rezultirala je identifikacijom kriminalne grupe i hapšenjem Vlahovića kao jednog od pripadnika ove grupe, koji se nalazi na nekoliko međunarodnih potjernica", ističe se u saopštenju.

Španska policija saopštila je juče da je u gradu Altea uhapsila Vlahovića, osumnjičenog za ratne zločine počinjene u BiH tokom sukoba devedesetih godina.Tužilaštvo BiH sumnjiči Vlahovića za zločine na Grbavici u Sarajevu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: