|

Vlahović se žali na psihičke probleme, moguće psihijatrijsko vještačenje

Vlahović se žali na psihičke probleme, moguće psihijatrijsko vještačenje
0
S
Sarajevo-x.com
15.11.2010. u 13:04
15
komentara
0

dijeljenja
Vlahović se žali na psihičke probleme, moguće psihijatrijsko vještačenje Foto: Tužilaštvo BiH
Odbrana Veselina Vlahovića Batka, osumnjičenog za zločine na Grbavici, zatražit će psihijatrijsko vještačenje ukoliko se on i dalje bude žalio na psihičke probleme, saznaje BIRN - Justice Report.
"Vlahović kaže da se ne osjeća dobro. Ako on meni i dalje bude tvrdio tako, ja kao profesionalac moram reagovati i zatražiti da ga ljekari pregledaju radi procjene njegove sposobnosti da prati suđenje“, kaže Radivoje Lazarević, Vlahovićev branilac

On je napomenuo da je postupak protiv Vlahovića još u fazi istrage i da će zahtjev za psihijatrijsko vještačenje eventulno biti podnesen nakon optužnice.

Vlahović je osumnjičen za zločine nad Bošnjacima i Hrvatima u sarajevskom naselju Grbavica, uključujući ubistva hladnim i vatrenim oružjem, zlostavljanja, pljačkanja, silovanja, kao i prisilna odvođenja mnogih civila iz njihovih stavnova.

U pritvoru se nalazi od 26. avgusta 2010. godine, kada je izručen iz Španije gdje je i uhapšen.

"Vlahović mi je rekao da je imao ljekarski tretman i da koristi, kako je kazao, nekih šest tableta, sedativa dnevno, ali da mu to ne pomaže. Rekao je da je jednom lupao glavom u zid i da su ga, koliko sam shvatio, morali svezati“, rekao je Lazarević.

On je u subotu, 13. novembra, posjetio Vlahovića u Pritvorskoj jedinici Suda BiH, a nakon što je sedam dana ranije došlo do fizičkog sukoba između njegovog branjenika i Đorđa Ždrale, pravosnažno osuđenog na 20 godina zatvora zbog ubistva.

"On mi je potvrdio da je došlo do nekog incidenta između njega i gospodina Ždrale. Nije mi govorio o razlozima i ja se nisam upuštao ko je kriv. Uglavnom, vidnih i ozbiljnih povreda nema“, naveo je Lazarević.

Prema riječima Lazarevića, Vlahović želi da bude odvojen od ostalih pritvorenika u Privorskoj jedinici Suda BiH.

"On traži da bude izdvojen od ostalih, jer se boji da ne napravi još neki problem, ali to je unutrašnja stvar zatvora", rekao je Lazarević.
Prijavi grešku


Komentari (15)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...