{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlado Katavić oslobođen optužbe

F
14.7.2008. u 14:44
0
0
Vlado Katavić oslobođen optužbe
0
Vlado Katavić oslobođen optužbe
Apelaciono vijeće Odjela II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju donijelo je danas odluku kojom se Vlado Katavić (1960.) oslobađa od optužbe da je počinio krivično djelo porezna utaja, kao i od plaćanja troškova sudskog postupka, te isti, ovom odlukom, padaju na teret budžetskih sredstava.
Apelaciono vijeće je 3. decembra 2007. godine ukinulo prvostepenu presudu i odredilo održavanje pretresa pred ovim vijećem. Prvostepenom presudom od 12. juna 2007. godine Vlado Katavić, vlasnik i osnivač pravnog lica Expo Trade d.o.o. Kiseljak, oglašen je krivim za djelo porezna utaja i osuđen na novčanu kaznu u iznosu 11.000 KM. Istom presudom je bio dužan uplatiti u korist budžeta BiH iznos od 36.708 KM, koji predstavlja imovinsku korist pribavljenu izvršenjem ovog krivičnog djela.

Apelaciono vijeće je oslobađajuću odluku donijelo cijeneći sve provedene dokaze na temelju kojih se nije moglo van svake razumne sumnje utvrditi da je optuženi Vlado Katavić počinio krivično djelo za koje se tereti. Nije utvrđeno da je optuženi, iako vlasnik i osnivač Expo Tradea d.o.o. Kiseljak, bio i osoba koja je rukovodila spomenutom firmom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: