Iznesene brojne kritike
12

Vlado Adamović: Sutkinja obavezala Mihajlovića da vrati novac, a nije utvrđeno ko je ukrao novac

S. H.
Advokat državnog tužioca Bože Mihajlovića, koji je danas na Sudu BiH osuđen na pet godina zatvora zbog nesavjesnog rada u službi, Vlado Adamović je komentirao presudu naglašavajući brojne nelogičnosti i najavljujući žalbu.
"Presuda je javno dostupna i ja je stavljam na logičku prosudbu javnosti: 'Bez znanja i odobrenja Bože Mihajlovića daktilograf je sačinio lažnu potvrdu da digne novac. To mu je potpisao drugi tužilac' i za to se saznalo kad je Sud zatražio uvid u predmet. Neka svako izvrši logičku prosudbu presuđivanja Mihajloviću, a sve ostalo će biti u žalbi", istakao je Adamović.

Mihajlovićev advokat navodi brojne propuste i nelogičnosti u samom procesu suđenja, negirajući bilo kakvu odgovornost svog klijenta.

"Sutkinja je obavezala Božu Mihajlovića da vrati novac, a nije utvrđeno ko je oduzeo novac. Kad se sutra utvrdi ko je ukrao novac, od njega se mora oduzeti protupravna imovinska korist. Znači država će hajrovati duplo. Tako se ne sudi", zaključio je Adamović.

Sud je zaključio da je suspendovani tužilac Mihajlović odgovoran za nesavjestan rad u službi jer je u periodu od 2006. do 2015. godine kao tužilac i rukovodilac Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH propustio nadzor nad radom daktilografkinje s kojom je sarađivao.