Policija KS
0

Vladine mjere dovešće policajce u tešku materijalnu situaciju

SRNA
Uprava policije Kantona Sarajevo upozorila je danas da će usvajanje interventog zakona na nivou Federacije BiH i rebalansa kantonalnog budžeta dovesti policijske službenike i njihove porodice u vrlo tešku materijalnu situaciju, te ozbiljno dovesti u pitanje kontinuitet materijalno-tehničkog opremanja policije u narednom periodu.

Uprava je odlučila je da od sutra do 10. jula na određenim lokacijama i u određeno vrijeme, u prisustvu dva policijska službenika, zaustavi službena policijska vozila na 15 minuta i upali rotaciona svjetla, čime javnosti i nadležnima želi da stavi do znanja da policija u ovom kantonu nije zadovoljna materijalnim statusom, a posebno predloženim rješenjima.

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo, urkos nepovoljnom razvoju situacije, čvrsto stoji na poziciji da stanje javnog reda i mira i lična i imovinska bezbjednost građana Kantona Sarajevo ostaje njen nesporni prioritet, saopšteno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Iz kantonalnog MUP-a poručuju da će svi poslovi i zadaci iz nadležnosti policije biti obavljeni kao i do sada - pravovremeno i maksimalno profesionalno.