Vođa navijača Levskog za Klix.ba
2

Vladimirov: Srebrenicu poštujemo, to nisu provokacije naših navijača

Piše: J. Hadžiahmetović
Vladimir Vladimirov, vođa navijača Levskog
Vladimir Vladimirov, vođa navijača Levskog
Vladimir Vladimirov, vođa navijača Levskog iz Sofije, u razgovoru za portal Klix.ba kaže kako u Sarajevo ne dolaze sa transparentima "Nož, žica, Srebrenica" i da je to djelo djece koja ne navijaju istinski za bugarski klub.

U Sarajevo će u četvrtak doći blizu 500 navijača Levskog, kako bi prisustvovali uzvratnoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka. Vladimirov kaže kako je čuo za sve u vezi sa navodnim provokacijama, koje su došle od navijača bugarskog tima. Za naš portal tvrdi da to nije djelo navijača koje on predvodi.

"Srebrenicu poštujemo i ti snimci koji se šire internetom, a na kojima se vide transparenti sa natpisom "Nož, žica, Srebrenica", nisu djelo navijača Levskog, kako se tamo navodi. Mi to nikako ne odobravamo", kaže Vladimirov, koji će sa 500 navijača u četvrtak krenuti put Sarajeva.

Okupljanje navijača, koji idu autima i autobusima, zakazano je u 17:30 sati na Mokroj Gori, odakle će uz policijsku pratnju krenuti prema stadionu Asim Ferhatović Hase.

"Bit će nas blizu stotinu koji dolaze autima i 400 koji će putovati autobusima", kaže vođa navijača Levskog za portal Klix.ba te nastavlja:

"Ja razumijem da su Horde zla ljute zbog tih novinarskih priča koje nisu istinite. Još jednom ponavljam, mi iza toga ne stojimo, niti nas takve stvari interesuju. U Sarajevo smo željeli doći kao turisti, na ekskurziju, razgledati grad i spavati tamo. To smo isto uradili i kada smo igrali protiv Željezničara, tada nismo imali nikakvih problema", kaže Vladimirov.

Navijačima Levskog su ovaj put iz kluba poručili da ne razmišljaju o noćenju u glavnom gradu BiH.

"Na kraju bih, ako mogu, poručio Hordama zla da mi u Sarajevo dolazimo da navijamo za Levski, ne da pravimo probleme. Molim sve navijače oba kluba da ne dozvole da dođe do sukoba", poručuje Vladimirov.

Ruta kojom će se kretati navijači Levskog iz Srbije do Sarajeva bi trebala ići preko Višegrada, Goražda, Foče i Trnova, nakon čega bi ušli u Sarajevo preko Dobrinje.