{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vladi FBiH treba jedinstveni sagovornik

F
24.9.2007. u 16:15
0
0
Vladi FBiH treba jedinstveni sagovornik
0
Vladi FBiH treba jedinstveni sagovornik
Sva udruženja proistekla iz rata dobit će u sljedećih nekoliko dana dopis Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambenooslobodilačkog rata u kojem će biti zatraženo da pronađu model organiziranja i povezivanja koji će omogućiti da u nastupima prema organima vlasti imaju jedinstvenog predstavnika i jedinstvene stavove.
Ovo je poruka koju su danas premijer Federacije BiH Nedžad Branković i federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambenooslobodilačkog rata Zahid Crnkić uputili prilikom pojete Savezu ratnih vojnih invalida paraplegičara FBiH.

U javnu raspravu o projektu 'Jedan zakon - jedan fond' Vlada Federacije BiH može ući samo ako razgovara s jedinstvenim predstavnikom kompletne boračke populacije.

Sve drugo bilo bi rasipanje i energije i vremena, a nama je stalo da ovaj posao što kvalitetnije i brže okončamo - kazao je Branković.

Govoreći o uspostavljanju jedinstvenog fonda i s tim u vezi jedinstvene baze podataka o svim korisnicima naknada iz budžeta i fondova, premijer je naglasio da će se time omogućiti da sve prinadležnosti budu isplaćivane s jednog mjesta i putem jednog čeka.

To će onemogućiti zloupotrebe i dovesti do pravednije raspodjele novca, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Federalne vlade.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: