BiH
0

Vladi FBiH treba jedinstveni sagovornik

FENA
Sva udruženja proistekla iz rata dobit će u sljedećih nekoliko dana dopis Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambenooslobodilačkog rata u kojem će biti zatraženo da pronađu model organiziranja i povezivanja koji će omogućiti da u nastupima prema organima vlasti imaju jedinstvenog predstavnika i jedinstvene stavove.

Ovo je poruka koju su danas premijer Federacije BiH Nedžad Branković i federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambenooslobodilačkog rata Zahid Crnkić uputili prilikom pojete Savezu ratnih vojnih invalida paraplegičara FBiH.

U javnu raspravu o projektu 'Jedan zakon - jedan fond' Vlada Federacije BiH može ući samo ako razgovara s jedinstvenim predstavnikom kompletne boračke populacije.

Sve drugo bilo bi rasipanje i energije i vremena, a nama je stalo da ovaj posao što kvalitetnije i brže okončamo - kazao je Branković.

Govoreći o uspostavljanju jedinstvenog fonda i s tim u vezi jedinstvene baze podataka o svim korisnicima naknada iz budžeta i fondova, premijer je naglasio da će se time omogućiti da sve prinadležnosti budu isplaćivane s jednog mjesta i putem jednog čeka.

To će onemogućiti zloupotrebe i dovesti do pravednije raspodjele novca, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Federalne vlade.