Banja Luka
0

Vladana Gavranović najbrža u utrci na štiklama

Piše: V. T.
(Foto: V. T.)
Veliki broj Banjalučana u četvrtak navečer je na Trgu Krajine uživao u ovogodišnjoj utrci djevojaka na štiklama koju su u gradu na Vrbasu drugi put organizovali italijanski modni brend Oviesse i magazin Ljepota & Zdravlje.

Iako je rezultat bio u drugom planu, treba istaći da je titulu najbrže djevojke u štiklama ponijela Banjalučanka Vladana Gavranović, koja je u žestokoj konkurenciji, dionicu dugu 60 metara pretrčala za nevjerovatnih 8,01 sekundi.

Ipak, ono što je obilježilo tropsko poslijepodne i večer u Banjoj Luci bile su lijepe djevojke, kako same učesnice tako i one koje su došle da ih podrže, te veliki broj građana koji je posmatrao ovu već tradicionalu manifestaciju.

Iako je u publici bilo onih koje su komentarisale da nikada ne bi stale na tako visoke potpetice, a kamoli trčale u njima, za ovogodišnju utrku na Trgu Krajine prijavilo se 40 djevojaka, koje su se takmičile u tri grupe. Nekoliko djevojka je za vrijeme trčanja palo, ali su medicinske ekipe brzo intervenisale, pa težih posljedica nije bilo.

Nakon večerašnje utrke u gradu na Vrbasu, ista manifestacija sutra se seli ispred tržnog centra Piramida u Mostaru, a prekosutra na Trg Djece Sarajeva u glavni grad BiH. Utrke počinju u 19 sati, a na njima se očekuje veliki broj posjetilaca. Za sve sudionice Oviesse je pripremio i posebne vaučere sa 50% popusta na kompletan asortiman u svojim robnim kućama koji se može ostvariti sedam dana nakon održavanja trke. Također, talijanska kozmetika Tesori D’ Oriente obezbjedila je bogate nagrade.

Na kraju, treba napomenuti da su na utrku pozvane pripadnice ljepšeg pola, ali i muškarci, koji žele da se zabave i okušaju u ovoj neobičnoj trci.