BiH
0

Vladajuće stranke tvrde da nije narušena skupštinska većina u RS-u

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Rad Narodne skupštine RS-a i tačke dnevnog reda sutrašnjeg zasjedanja, kao i djelovanje pojedinih institucija u RS-u, bile su teme večerašnjeg sastanka predstavnika vladajuće koalicije u tom bh. entitetu.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik uvjerava da se radi o redovnom sastanku lidera stranaka parlamentarne većine i šefova poslaničkih klubova, kao i nekih članova Vlade RS-a.

"Nema ništa posebno", rekao je Dodik i precizirao da je bilo riječi o nekim zakonima koji će biti razmatrani na sjednici Narodne skupštine RS-a.

I predsjednik Demokratskog narodnog pokreta (DNS) Marko Pavić je rekao da je ovo bio uobičajeni sastanak koaliconih partnera, a na pitanje da li je Stranka Napredna Srpska još uvijek dio skupštinske većine u RS-u, kazao je da će to vidjeti na sjednici parlamenta.

"Mi s njima imamo koalicioni dogovor koji nije ničim narušen. Vidjet ćemo sutra, prekosutra na Skupštini", rekao je Pavić.

Na pitanje da li postoji trenutno skupštinska većina, Pavić je rekao da "ne znači da ako je neko protiv nečega, da je narušena skupštinska većina".

I predsjednik Socijalističke partije također je rekao da su ovo redovni sastanci koalicionih partnera o djelovanju Vlade i Narodne skupštine RS-a, s ciljem stabilnosti RS-a.