|

Vladajuće stranke napustile salu tokom izlaganja o radu VSTV-a

Vladajuće stranke napustile salu tokom izlaganja o radu VSTV-a
0
F
FENA
13.12.2012. u 11:49
6
komentara
0

dijeljenja
Vladajuće stranke napustile salu tokom izlaganja o radu VSTV-a Narodna skupština RS (Foto: SRNA)
Uz tvrdnju da su nezadovoljni radom bh. pravosuđa i Viskog sudskog i tužilačkog vijeća, poslanici vladajuće većine u Narodnoj skupštini RS-a -SNSD-a, DNS-a i SP-a, danas su napustili skupštinsku salu kada je počelo izlaganje o Izvještaju o radu Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH za 2011.
Iznijeli su i primjedbe na činjenicu da uvodno izlaganje entitetskom parlamentu nije podnio predsjednik VSTV-a Milorad Novković.

- Iskoristili smo ovaj oblik parlamentarnog djelovanja da iskažemo protest, jer nismo zadovoljni radom pravosuđa i smatramo da je glavni krivac za to VSTV, ustvrdio je šef poslaničkog kluba SNSD-a Željko Mirjanić.

Podsjetio je i na činjenicu da se parlament o izvještaju VSTV-a BiH može samo upoznati, ali bez mogućnosti da se o njemu izjasni.

-Tražimo izmjene zakona i da sudska i tužilačka vlast odgovara građanima, a jedan od načina je da se o njihovima izvještajima možemo izjasniti, rekao je Mirjanić.

Također, izrazio je i nezadovoljstvo izborom Gorana Salihovića za glavnog tužioca BiH.

Nakon što su poslanici vladajuće većine napustili skupštinsku salu, predsjednik parlamenta Igor Radojičić dao je polusatnu pauzu zbog nedostatka kvoruma.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...