{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vladajuća petorka pokušava ponovo BiH dovesti na rub rata

F
29.8.2009. u 17:06
0
21
Vladajuća petorka pokušava ponovo BiH dovesti na rub rata
0
Vladajuća petorka pokušava ponovo BiH dovesti na rub rata
SDPBiH smatra da su napuštanje sjednice Vlade FBiH od HDZ-ovih ministara i prijetnja SDA da neće učestvovati u radu Vijeća ministara BiH usmjereni isključivo ka skidanju odgovornosti s vladajuće koalicije za katastrofalno stanje u zemlji i pokriće svoje pljačke nacionalnim interesima.
Stav te stranke je da vladajuća petorka, umjesto suočavanja s posljedicama ekonomske i socijalne katastrofe u kojoj se nalazi BiH, a za koju snose punu odgovornost, pokušava BiH ponovno dovesti na rub rata.

- Plašenjem strahom jednih od drugih, oni građane nastoje natjerati da zaborave sve što su im obećali, a nisu izvršili, a naročito ono što su radili posljednjih godina - saopšteno je iz SDP-a.

Ova stranka, umjesto "drskog Dodikovog prijedloga da je potrebno proglasiti moratorijum na političke teme u idućih pet do deset godina", poručuje vladajućoj koaliciji da oni više nemaju legitimitet da se do kraja svoje vladavine, naredne godine, bave bilo čime osim ekonomskim i socijalnim pitanjima od interesa za građane BiH.

Očito je, ocjena je SDP-a, kako vlast na svim nivoima postaje nervozna zbog činjenice da se njihov mandat primiče kraju, a nisu završili preuzete obaveze prema svojim pokroviteljima i finansijerima.

Kako se ističe u saopštenju, SDP će i dalje, zajedno sa građanima BiH i nezavisnim medijima, nastaviti sprječavati "korumpiranu i uspaničenu vlast da preda preostalu državnu imovinu u ruke tajkuna, ali i da ih spriječi u namjeri da svoje neuspjehe prikrivaju dizanjem nacionalnih tenzija i zavađanjem naroda".

- Pljačkaši i lopovi treba da odgovaraju pred zakonom zbog svojih djela, a ne zbog toga kako se zovu i koje su nacionalnosti - poručuje SDPBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: