SDP BiH
0

"Vladajuća koalicija provodi pljačku građana"

FENA
Socijaldemokratska partija BiH (SDPBiH) saopćila je da će nastaviti borbu protiv "pljačke građana koju provodi vladajuća koalicija", odnosno borbu protiv odluke o povećanju plaća.

SDP smatra da su poslanici Parlamentarne Skupštine BiH iz SNSD, SBiH, PDP-a i oba HDZ-a po ko zna koji put pokazali bezobzirnost i bezobraznost, i kao nikad do sada jasno demonstrirali da im je primarni, ako ne i jedini interes, vlastiti džep.

Nakon što je u utorak Administrativna komisija Parlamenta BiH usvojila izmjenu Odluke o obračunu plaća, jučer su poslanici na Zajedničkoj sjednici, koja je prenošena direktno na javnom servisu, odbili prijedlog Predsjednika SDP-a Zlatka Lagumdžije da se odluka komisije o povećanju plaća poništi.

Dok je zemlja u sve većoj društvenoj i ekonomskoj krizi, iskorišten je trenutak kada je javnost okrenuta prema Karadžićevom hapšenju, i kada je jedan dio građana na godišnjem odmoru, kako bi izglasali sramotni zakon o povećanju vlastitih plaća.

Na ovaj način, ističe SDP, političari, od kojih se većina i ne bavi previše svojim poslom, uzimaće mjesečno sramotnih 7.000 KM u svoje džepove.

Vladajućoj koaliciji ništa nije značila ni činjenica da je 100.000 ljudi potpisalo peticiju protiv ovakve odluke, saopćio je Centar za informisanje SDP BiH.