{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada utvrdila prijedlog budžeta FBiH za 2007. godinu

F
30.3.2007. u 15:02
0
0
Vlada utvrdila prijedlog budžeta FBiH za 2007. godinu
0
Vlada utvrdila prijedlog budžeta FBiH za 2007. godinu
Vlada Federacije BiH je utvrdila danas u Sarajevu Prijedlog budžeta Federacije za 2007. godinu i Prijedlog zakona o njegovom izvršenju te po hitnom postupku uputila ove dokumente u parlamentarnu proceduru.
Visina ovogodišnjeg federalnog budžeta, prema danas utvrđenom Prijedlogu koji je sačinjen u skladu s prijedlozima i mišljenjima iznesenim u parlamentarnoj raspravi o Nacrtu, iznosi milijardu i 459,6 miliona KM, što je za 320 miliona KM više od prošlogodišnjeg budžeta.

Planirani ukupni prihodi i primici budžeta iznose milijardu i 406,7 miliona KM. U njihovoj strukturi 69 posto otpada na porezne, a 17 posto na neporezne prihode. Planirani rashodi i izdaci iznose milijardu i 459,6 miliona KM, što predstavlja povećanje od 320 miliona KM u odnosu na iste u prošloj godini.

Ovako utvrđen iznos budžeta FBiH za ovu godinu veći je za 160 miliona KM u odnosu na predloženi u Nacrtu ovog dokumenta. Spomenutim iznosom, između ostalog, obuhvaćeni su novi transferi koji se odnose na potporu održivom povratku na području općine Srebrenica, socijalni sektor, sektore poljoprivrede i zdravstva te finansiranje nižih nivoa vlasti.

Na taj način, uvažena je većina primjedaba iz parlamentarne rasprave koja se odnosila na potrebu implementacije zakona i drugih propisa iz socijalnog sektora.

Vlada je danas razmatrala i pripreme za izradu ovogodišnjeg, kao i programa rada za naredne četiri godine te, u vezi s tim, utvrdila zadatke i obaveze federalnih ministarstava. Donijeta je i Odluka o davanju saglasnosti na produženje boravka pet pripadnika bh. kontingenta civilne policije s područja Federacije BiH u Mirovnoj misiji UN-a u Liberiji od 27. maja do 27. novembra, saopćeno je iz Ureda za informiranje Vlade FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: