{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada utvrdila prijedlog budžeta FBiH za 2007. godinu

F
30.3.2007. u 15:02
0
0
Vlada utvrdila prijedlog budžeta FBiH za 2007. godinu
0
Vlada utvrdila prijedlog budžeta FBiH za 2007. godinu
Vlada Federacije BiH je utvrdila danas u Sarajevu Prijedlog budžeta Federacije za 2007. godinu i Prijedlog zakona o njegovom izvršenju te po hitnom postupku uputila ove dokumente u parlamentarnu proceduru.
Visina ovogodišnjeg federalnog budžeta, prema danas utvrđenom Prijedlogu koji je sačinjen u skladu s prijedlozima i mišljenjima iznesenim u parlamentarnoj raspravi o Nacrtu, iznosi milijardu i 459,6 miliona KM, što je za 320 miliona KM više od prošlogodišnjeg budžeta.

Planirani ukupni prihodi i primici budžeta iznose milijardu i 406,7 miliona KM. U njihovoj strukturi 69 posto otpada na porezne, a 17 posto na neporezne prihode. Planirani rashodi i izdaci iznose milijardu i 459,6 miliona KM, što predstavlja povećanje od 320 miliona KM u odnosu na iste u prošloj godini.

Ovako utvrđen iznos budžeta FBiH za ovu godinu veći je za 160 miliona KM u odnosu na predloženi u Nacrtu ovog dokumenta. Spomenutim iznosom, između ostalog, obuhvaćeni su novi transferi koji se odnose na potporu održivom povratku na području općine Srebrenica, socijalni sektor, sektore poljoprivrede i zdravstva te finansiranje nižih nivoa vlasti.

Na taj način, uvažena je većina primjedaba iz parlamentarne rasprave koja se odnosila na potrebu implementacije zakona i drugih propisa iz socijalnog sektora.

Vlada je danas razmatrala i pripreme za izradu ovogodišnjeg, kao i programa rada za naredne četiri godine te, u vezi s tim, utvrdila zadatke i obaveze federalnih ministarstava. Donijeta je i Odluka o davanju saglasnosti na produženje boravka pet pripadnika bh. kontingenta civilne policije s područja Federacije BiH u Mirovnoj misiji UN-a u Liberiji od 27. maja do 27. novembra, saopćeno je iz Ureda za informiranje Vlade FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: