{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada usvojila izvještaj o saradnji s Haškim tribunalom

F
19.2.2009. u 16:51
0
0
Vlada usvojila izvještaj o saradnji s Haškim tribunalom
0
Vlada usvojila izvještaj o saradnji s Haškim tribunalom
Vlada RS-a usvojila je danas izvještaj o saradnji institucija RS-a s Haškim tribunalom za period od 1.oktobra do 31.decembra 2008. godine i dostavila ga na razmatranje entitetskoj Skupštini.
Entitetska Vlada donijela je i Odluku o korištenju sredstava s računa posebnih namjena, kojom se odobrava isplata sredstava Fondu za razvoj i zapošljavanje RS-a u cilju realizacije Privredno-razvojnog programa, a u skladu s utvrđenim Planom plasmana sredstava iz Razvojnog programa RS-a.

Odlukom se odobravaju sredstva od 20.000.000 KM, koja će biti evidentirana kao povećanje osnovnog kapitala u poslovnim knjigama Fonda za razvoj i zapošljavanje RS-a, saopćeno je iz Vladinog Biroa za odnose s javnošću.

Pomenuta sredstva bit će obezbijeđena na teret sredstava s posebnih računa od privatizacije državnog kapitala i sukcesije imovine bivše SFRJ (tzv. Escrow račun), a doznačit će se na transakcioni račun Fonda za razvoj i zapošljavanje RS a.d. Banja Luka.

Vlada je donijela i Odluku o odobravanju sredstva od 102.716,57 KM za socijalno zbrinjavanje 875 radnika iz sedam preduzeća, u kojima su radnici, procesom stečaja preduzeća, ostali bez zaposlenja. Sredstva za ove namjene planirana su u budžetu za ovu godinu i koristit će se za uplatu doprinosa za osiguranje od nezaposlenosti.

Također, donijeta je i Odluka o načinu ispunjenja dospjelih poreskih obaveza kojom se uređuju slučajevi, uslovi i postupak izmirenja dospjelih poreskih obaveza pravnih lica, prema budžetu RS-a, budžetima gradova i općina i vanbudžetskim fondovima RS-a (Fond zdravstvenog osiguranja, Fond penzijsko-invalidskog osiguranja, Javni fond za dječju zaštitu i Zavod za zapošljavanje).

Vlada RS-a je donijela i Odluku o odobrenju sredstava budžetske rezerve, od 100.000 KM, općini Kozarska Dubica za naknadu štete prouzrokovane požarom na stambenoj zgradi u toj općini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: