Nastavak parodije
107

Vlada u Banjoj Luci raspravljala o spornim Dodikovim zahtjevima, ministar Lukač bio protiv

R. D.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
U Banjoj Luci je danas održana posebna sjednica Vlade RS-a na kojoj je razmatrana, kako su naveli, usmena informacija o zaštiti ustavnih prava Republike Srpske, garantovanih Dejtonskim mirovnim sporazumom.

"Ekspertski timovi iz različitih oblasti, imaju za cilj da do 28. oktobra pripreme prijedloge zakona u vezi sa zaštitom ustavnih prava Republike Srpske garantovanih Dejtonom, o kojima će se izjasniti Narodna skupština Republike Srpske", saopćeno je iz Biroa za odnose s javnošću.

Posebnoj sjednici Vlade prisustvovali su predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

BN piše kako je na sjednici bio muk, jer je Dodik od ministara tražio da ubrzaju sa izradom tih materijala.

Jedini koji se smjelo usprotivio Dodiku bio je, kako tvrdi izvor ovog medija, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, koji je rekao, da to nije dobro, jer će "ceh da plate građani.

"Građani će ostati bez dokumenata, neće moći putovati, neće važiti registracije. Znate li koje probleme ćemo time izazvati", upozoravao je Lukač.

Lukač je rekao i da će sve te odluke pasti na Ustavnom sudu BiH i da mogu biti nesagledive posledice po građane i Republiku Srpsku.

Dodik nije bio zadovoljan Lukačevom diskusijom, pa mu je rekao da ne priča i ne opstruiše te procese, prenosi ovaj mediji.