{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada Tuzlanskog kantona o Aerodromu Tuzla

F
24.12.2009. u 16:41
0
0
Vlada Tuzlanskog kantona o Aerodromu Tuzla
0
Vlada Tuzlanskog kantona o Aerodromu Tuzla
Vlada Tuzlanskog kantona utvrdila je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnivanju Javnog poduzeća "Međunarodni aerodrom Tuzla“.
Osnovni razlog za donošenje ovog zakona je potreba njegova usklađivanja sa Zakonom o sukobu interesa u organima vlasti u Federaciji BiH, kojim je precizirana nespojivost javne funkcije izabranih dužnosnika, nositelja izvršne funkcije ili savjetnika sa članstvom u skupštinama javnih poduzeća.

Prijedlogom je definirano da funkciju Skupštine ovog poduzeća, koju je u skladu s važećim zakonom obnašala Vlada Tuzlanskog kantona, ubuduće obnašaju predstavnici osnivača koje imenuje Vlada Kantona u skladu sa Zakonom o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima i Zakonom o sukobu interesa u organima vlasti u Federaciji BiH.

Predviđeno je da Skupštinu čine predsjednik i 6 članova, a koji se imenuju na mandat od četiri godine. Članovi Skupštine JP „Međunarodni aerodrom Tuzla, osim izabranih dužnosnika, nositelja izvršnih funkcija i savjetnika, ne mogu biti ni članovi Uprave, predsjednik i članovi Nadzornog odbora ovog poduzeća.
S obzirom na to da se ne radi o složenim izmjenama i dopunama utvrđen je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnivanju JP „Međunarodni aerodrom Tuzla“ i Vlada će predložiti Skupštini Tuzlanskog kantona da se prijedlog razmatra po skraćenom postupku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: