{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada Tuzlanskog kantona o Aerodromu Tuzla

F
24.12.2009. u 16:41
0
0
Vlada Tuzlanskog kantona o Aerodromu Tuzla
0
Vlada Tuzlanskog kantona o Aerodromu Tuzla
Vlada Tuzlanskog kantona utvrdila je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnivanju Javnog poduzeća "Međunarodni aerodrom Tuzla“.
Osnovni razlog za donošenje ovog zakona je potreba njegova usklađivanja sa Zakonom o sukobu interesa u organima vlasti u Federaciji BiH, kojim je precizirana nespojivost javne funkcije izabranih dužnosnika, nositelja izvršne funkcije ili savjetnika sa članstvom u skupštinama javnih poduzeća.

Prijedlogom je definirano da funkciju Skupštine ovog poduzeća, koju je u skladu s važećim zakonom obnašala Vlada Tuzlanskog kantona, ubuduće obnašaju predstavnici osnivača koje imenuje Vlada Kantona u skladu sa Zakonom o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima i Zakonom o sukobu interesa u organima vlasti u Federaciji BiH.

Predviđeno je da Skupštinu čine predsjednik i 6 članova, a koji se imenuju na mandat od četiri godine. Članovi Skupštine JP „Međunarodni aerodrom Tuzla, osim izabranih dužnosnika, nositelja izvršnih funkcija i savjetnika, ne mogu biti ni članovi Uprave, predsjednik i članovi Nadzornog odbora ovog poduzeća.
S obzirom na to da se ne radi o složenim izmjenama i dopunama utvrđen je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnivanju JP „Međunarodni aerodrom Tuzla“ i Vlada će predložiti Skupštini Tuzlanskog kantona da se prijedlog razmatra po skraćenom postupku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: