{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada Tuzlanske županije podržala inovatore

F
16.5.2008. u 10:16
0
0
Vlada Tuzlanske županije podržala inovatore
0
Vlada Tuzlanske županije podržala inovatore
Vlada Tuzlanske županije dala je suglasnost na odluku Ministarstva za obnovu, razvoj i povratak za izdvajanje sredstava inovatorima u toj županiji za realizaciju aktivnosti u ovoj godini.
Prema toj odluci, Udruženju inovatora TŽ u ovoj godini odobreno je 7 000 KM, a Udruženju inovatora općine Srebrenik 5 000 KM za poboljšanje uvjeta u kojima radi to udruženje.

U skladu s javnim natječajem sredstva su odobrena i inovatorima Faiku Berberoviću iz Tuzle za inovaciju "Stroj za vađenje-odvajanje koštice iz šljiva i drugog voća s jednom košticom" 3.000 KM, Naseru Memiću iz Gradačca za inovaciju "Odžak u funkciji izmjenjivača toplote", 5.000 KM, Mehmedu Mujagiću iz Teočaka za inovaciju "Patentirana košnica za pčele" 3.000 KM, Mustafi Đuziću iz Tuzle za inovaciju "Eko-lakirnica za automobile", 4.500 KM, Ejubu Kušljugiću iz Gornje Tuzle za inovaciju "Visoko-tlačna vijčana presa za cijeđenje", 3.500 KM.

Navedenim inovatorima sredstva su odobrena za izradu prototipa uređaja za izlaganje na sajmovima, dok je Abdulahu Smajloviću iz Srebrenika za inovaciju "Eko-kabina" odobreno 4.500 KM za tehničku dokumentaciju i izradu prototipa za izlaganje na sajmovima.

Sredstva su u visini od 4.500 KM odobrena su i Muneveri Jašarević iz Tuzle za inovaciju "Lokalizator ionizirajućeg zračenja za dental rendgen aparate", i to za nabavku nove opreme za servisiranje postojećih uređaja i unapređenje postojećeg rješenja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: