{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada smanjila tarife određenih taksa

F
10.10.2008. u 16:04
0
0
Vlada smanjila tarife određenih taksa
0
Vlada smanjila tarife određenih taksa
Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o administrativnim taksama i tarifi administrativnih taksa prihvatila je danas u Bihaću Vlada Unsko-sanskog kantona (USK).
Novina je da se od plaćanja kantonalne takse oslobađaju svi RVI-i, odnosno ratni vojni zarobljenici-logoraši, nosioci ratnih priznanja i odlikovanja te nezaposleni demobilizirani borci.

Izmjena tarife kantonalnih administrativnih taksa provedena je u resorima MUP-a, poljoprivrede, pravde i obrazovanja, a uskoro bi mogla uslijediti i u zdravstvu, tačnije kod izdavanja rješenja za rad specijalizovanih prodavnica za promet medicinskih pomagala, najavio je ministar zdravstva USK-a Mustafa Avdagić.

Dosta vremena Vlada je utrošila na izjašnjavanje o pravilnicima o radu, unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u Službi za zapošljavanje USK-a. Vladinu saglasnost čekali su i federalni inspektori, koji su nakon nedavno provedenog inspekcijskog nadzora u ovoj ustanovi otkrili niz nedostataka u primjeni propisa iz radnih odnosa.

Jučer su se uvjerili da su oni otklonjeni novim pravilnicima, tako da se danas čekalo i Vladino očitovanje o njima.

Najviše zamjerki ministri su uputili na reguliranje plaća i ostalih primanja zaposlenika Službe za zapošljavanje, te je stoga rukovodnim organima ove ustanove naloženo da se sačini poseban pravilnik, koji će definirati sva primanja zaposlenih.

Tako su usvojeni pravilnici o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta, dok je Pravilnik o radu djelimično prihvaćen. U skupštinsku proceduru drugi put upućen je i Program rada službe za 2008.

Današnjim zaključkom Vlade pokrenute su aktivnosti na sazivu Skupštine poduzeća „Polietilenka“ iz Bihaća. Povratom dionica većinski kapital ovog poduzeća vraćen je u nadležnost Vlade Kantona.

Danas je potvrđeno imenovanje članova Nadzornog odbora, tima za reviziju te Vladinog opunomoćenika, koji bi uskoro trebao sazvati skupštinu tog privrednog društva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: