{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada RS: Utvrđeno više nacrta zakona

F
27.3.2008. u 18:31
0
0
Vlada RS: Utvrđeno više nacrta zakona
0
Vlada RS: Utvrđeno više nacrta zakona
Vlada Republike Srpske danas je na redovnoj sjednici utvrdila i u parlamentarnu proceduru uputila Prijedlog zakona o veterinarstvu u Republici Srpskoj i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti životne sredine, kao i Nacrt zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju, saopćeno je iz Biroa za odnose s javnošću.
Utvrđen je i Prijedlog politike zdravlja mladih RS-a za period od 2008. do 2012. godine.

Politika obuhvata ciljeve i aktivnosti koje će doprinijeti uspostavljanju odgovornog sistema zdravstvene zaštite koji ima razumijevanja za mlade; koji promovira programe i usluge koji uzimaju u obzir pitanja ravnopravnosti polova; koji su naklonjeni mladima; koji promoviraju poboljšan pristup mladih uslugama sistema zdravstvene zaštite uključujući i vulnerabilne grupe i mlade žene; koji pomažu ukupnom unapređenju zdravlja mladih.

Entitetska Vlada utvrdila je i Prijedlog energetskog bilansa RS-a za 2008. godinu i uputila ga na razmatranje Narodnoj skupštini.

Vlada je danas donijela Odluku o odobrenju sredstava za socijalno zbrinjavanje radnika iz 12 preduzeća. Odobren je ukupan iznos od 2.504.171,28 KM za socijalno zbrinjavanje 3.523 radnika koji su u procesu stečaja ostali bez zaposlenja.

Sredstva za ove namjene planirana su u budžetu za ovu godinu i koristit će se za uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje i osiguranje od nezaposlenosti.

Vlada je dala saglasnost i za vođenje stečajnog postupka nad Osnovnim državnim preduzećem „Dimitor“ Mrkonjić-Grad, koji je pokrenut pred Osnovnim sudom u Banjoj Luci i saglasnost za otvaranje stečajnog postupka nad imovinom preduzeća DOO „Energetika“, Banja Luka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: