{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada RS ispunila obaveze iz pisma namjera

S
21.9.2009. u 18:32
0
8
Vlada RS ispunila obaveze iz pisma namjera
0
Vlada RS ispunila obaveze iz pisma namjera
Ministar finansija Republike Srpske (RS) Aleksandar Džombić istakao je da je Vlada RS ispunila obaveze iz Pisma namjera i da provodi uštede koje su planirane u budžetima Republike, opština i gradova, te budžetima fondova za 2009. godinu, a koje su sačinjene tokom pregovora sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).
"Vlada RS ispunila obaveze iz Pisma namjera i provodi uštede koje su planirane", rekao je Džombić tokom današnjeg razgovora u Banjaluci sa šefom Misije MMF-a Kostasom Hristouom o provođenju obaveza po stend-baj aranžmanu.

Predstavnici MMF-a dali su podršku Vladi RS i izrazili zadovoljstvo provedenim aktivnostima u cilju ispunjenja obaveza iz stend-baj aranžmana, saopšteno je Ministarstva finansija Srpske.

Tokom razgovora izraženo je opredjeljenje Srpske za pružanje podrške ostalim nivoima vlasti u BiH na ispunjavanju preostalih uslova za uplatu druge i treće tranše sredstava.

Sagovornici su se složili da bi nakon analize stručnog tima MMF-a, ukoliko se pokaže da su svi nivoi vlasti ispunili obaveze preuzete Pismom namjere, naredna tranša sredstva trebala da bude doznačena krajem decembra ove, odnosno u martu naredne godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: