{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada RS formirala Tim za koordinaciju istraživanja ratnih zločina

S
SRNA
28.1.2010. u 14:29
0
3
Vlada RS formirala Tim za koordinaciju istraživanja ratnih zločina
0
Vlada RS formirala Tim za koordinaciju istraživanja ratnih zločina
Vlada RS
Vlada Republike Srpske donijela je odluku o formiranju i imenovanju Tima za koordinaciju aktivnosti istraživanja ratnih zločina i traženja nestalih lica, kao samostalno stručno tijelo koje će pratiti i vršiti koordinaciju aktivnosti svih institucija i organizacija u RS koje se bave ovom tematikom.
Šef Biroa Vlade RS za odnose sa javnošću Vera Sajić rekla je da je u dosadašnjem radu Koordinacioni tim ispoljio skromnu aktivnost u koordinaciji institucija i organizacija u RS koje se bave istraživanjem ratnih zločina i traženjem nestalih lica.

"Prema ocjeni Boračke organizacije RS, Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila RS i Saveza logoraša RS, rezultati dosadašnjeg rada Koordinacionog tima su ispod očekivanih i nisu u skladu sa zaključcima Narodne skupštine RS", rekla je Sajićeva.

Ona je navela da će Tim pristupiti formiranju stručnih timova pravnika, psihologa, sociologa i drugih s ciljem istraživanja i procesuiranja ratnih zločina i pružanja pravne pomoći porodicama.

"Neophodno je formiranjem, imenovanjem, proširenjem i aktivnošću novog sastava Tima za koordinaciju stvoriti uslove za kvalitetniji i bolji rad institucija i organizacija koje se bave ovom problematikom, te čvršću i efikasniju povezanost sa predsjednikom Vlade RS", istakla je Sajićeva.

Sajićeva je precizirala da je za rukovodioca Tima imenovan predsjednik Kluba delegata Srba u Vijeću naroda RS Staša Košarac.

Članovi su glavni tužilac RS Amor Bukić, direktor Republičkog centra za istraživanje ratnih zločina Janko Velimirović, koordinator Tima MUP-a RS za istraživanje ratnih zločina Simo Tuševljak, predstavnik Ministarstva pravde RS, rukovodilac Operativnog tima za traženje nestalih lica RS Goran Krčmar, predsjednik BORS-a Pantelija Ćurguz, predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila RS Nedeljko Mitrović i predsjednik Saveza logoraša RS Branislav Dukić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: