{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada RS-a usvojila Strategiju suzbijanja bruceloze

F
19.2.2009. u 12:26
0
0
Vlada RS-a usvojila Strategiju suzbijanja bruceloze
0
Vlada RS-a usvojila Strategiju suzbijanja bruceloze
Vlada RS-a utvrdila je danas Strategiju suzbijanja i iskorjenjivanja bruceloze na području Republike Srpske i zadužila Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede da u roku od 45 dana pripremi i dostavi Vladi akcioni plan za njeno provođenje.
U prvom dijelu sjednice entitetske vlade utvrđen je Prijedlog zakona o poštanskim uslugama i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o parničnom postupku u RS-u.

Prijedlogom zakona o poštanskim uslugama uređuju se: osnovni principi, te uvjeti za obavljanje poštanskih usluga, organizacija i funkcioniranje poštanskog saobraćaja, obaveze i odgovornost operatera poštanskog saobraćaja i prava i obaveze korisnika poštanskih usluga.

U obrazloženju utvrđenog Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o parničnom postupku, navodi se da je trenutno važećim regulirano da se pravila postupka utvrđena ovim zakonom odnose na osnovne, okružne i Vrhovni sud RS-a, pa je bilo neophodno dodati da se odredbe ovog zakona primjenjuju i na okružne i privredne sudove i Viši privredni sud.

Vlada RS-a je zbog održavanja sjednice parlamenta, prekinula sjednicu, a bit će nastavljena nakon završetka skupštinskog zasjedanja.

Otkazana je i najavljena konferencija za novinare Vlade RS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: