{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada RS-a traži da OHR odmah vrati isprave Karadžićima

F
24.7.2008. u 15:39
0
0
Vlada RS-a traži da OHR odmah vrati isprave Karadžićima
0
Vlada RS-a traži da OHR odmah vrati isprave Karadžićima
Vlada Republike Srpske očekuje od Ureda visokog predstavnika (OHR) u BiH da odmah stavi van snage svoj nalog o oduzimanju putnih isprava članovima porodice Radovana Karadžića, a kako bi ga mogli posjetitili u pritvoru u Beogradu.
Šefica Vladinog Biroa za odnose s javnošću Vera Sajić podsjetila je na pres-konferenciji nakon sjednice Vlade RS-a da su putne isprave članovima porodice Radovana Karadžića, supruzi, sinu i kćerki, oduzete 9. januara ove godine, nalogom visokog predstavnika u BiH Miroslava Lajčaka pod sumnjom da opstruiraju ili prijete da opstruiraju proces provođenja mira.

Sajić je kazala da bi prihvatanjem ovog zahtjeva Vlade RS-a članovima porodice bilo omogućeno da ostvare pravo na slobodno kretanje i da prelaze državnu granicu BiH kako bi posjetili Radovana Karadžića u pritvoru suda u Beogradu.

Također, Vlada RS-a smatra da su se stekli uvjeti da se stave van snage i drugi nalozi za oduzimanje putnih isprava još nekim osobama, a koje su im bile oduzete pod sumnjom da su bili u mreži pomogača Radovana Karadžića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: