BiH
0

Vlada RS-a snima televizijsku seriju

FENA
Vlada Republike Srpske, RTRS, Kompanija «Pink» i Agencija «MM» iz Budve, vlasništvo glumca i producenta Mime Karadžića, zajedno su pokrenuli projekt snimanja televizijske serije pod radnim naslovom «To toplo ljeto», saopćeno je danas iz Ministarstva prosvjete i kulture RS-a.

„Za snimanje ove serije Vlada RS-a izdvojit će 200 hiljada maraka, što je oko 40 posto potrebnih sredstava, dok će preostali dio potrebnog novca obezbijediti banjolučki privrednici“, kaže se u saopćenju.

Na današnjem sastanku u Ministarstvu prosvjete i kulture, kojem su pored ministra Antona Kasipovića, direktora Narodnog pozorišta RS-a Rade Simovića, Mime Karadžića i predstavnika RTRS-a i PINK-a, prisustvovali i predstavnici nekih banjolučkih firmi, pomoć u snimanju serije obećala je Komercijalna banka, NLB Razvojna banka te «Krajina osiguranje» i «Didako».

«Važno je da će ovaj projekt obezbijediti dalju promociju potencijala institucija i pojedinaca u kulturnom prostoru Republike Srpske i da će to biti praktično i edukacija za mnogo ljudi u toku snimanja, produkcije, kreiranja jedne televizijske serije. Sretan sam što Ministarstvo prosvjete i kulture ulazi u jedan ovakav projekat s ljudima kao što su Mima Karadžić i dvije televizije - RTRS i «Pink», rekao je ministar prosvjete i kulture RS-a Anton Kasipović.

Planirano je da se snimi 10 epizoda serije «To toplo ljeto» od 20. maja do 5. jula u Banjoj Luci, a serija bi bila emitirana početkom jeseni na programu RTRS-a.