|

Vlada RS-a protiv nove ugradnje mjernih uređaja na benzinskim pumpama

Vlada RS-a protiv nove ugradnje mjernih uređaja na benzinskim pumpama
0
F
FENA
20.7.2006. u 15:22
0
komentara
0

dijeljenja
Vlada RS-a protiv nove ugradnje mjernih uređaja na benzinskim pumpama
Vlada Republike Srpske protiv je inicijative Uprave za indirektno oporezivanje BiH da se pristupi ugradnji novih mjernih uređaja na benzinskim pumpama u RS-u, imajući u vidu činjenicu da su ti mjerni uređaji ugrađeni u proteklom periodu.
Ministar privrede, energetike i razvoja RS-a Milan Jelić iznoseći protivljenje entitetske vlade ovoj inicijativi je kazao da bi ugradnja novih mjernih uređaja stvorila dodatne troškove i izazvala nezadovoljstvo kod vlasnika benzinskih pumpi i preduzeća koja se bave prometom naftih derivata.

Jelić je na pres-konferenciji nakon sjednice Vlade RS-a saopćio i da ne stoje tvrdnje da se u Rafineriji nafte u Bosanskom Brodu proizvodi nafta i naftni derivati lošeg kvaliteta.

"Postoji pokušaj resornog ministarstva u Federaciji BiH da na neki način elimira proizvodnju u Rafineriji nafte u Bosanskom Brodu, da je okarakterizira kao neuslovnu, odnosno kao proizvodnju koja nezadovoljava elementrane uvjete koje traži Evropska unija", tvrdi Jelić.

Entitetska vlada smatra da se taj nekvalitet i roba sumnjivog porijekla pojavljuju na graničnim prijelazima i ulaze u BiH na granici.

"Zaključak Vlade RS-a je da je neophodno da se pojača kontrola kvaliteta ovih proizvoda na samim graničnim prijelazima", naveo je ministar Jelić.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.