{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada RS-a protiv nove ugradnje mjernih uređaja na benzinskim pumpama

F
20.7.2006. u 15:22
0
0
Vlada RS-a protiv nove ugradnje mjernih uređaja na benzinskim pumpama
0
Vlada RS-a protiv nove ugradnje mjernih uređaja na benzinskim pumpama
Vlada Republike Srpske protiv je inicijative Uprave za indirektno oporezivanje BiH da se pristupi ugradnji novih mjernih uređaja na benzinskim pumpama u RS-u, imajući u vidu činjenicu da su ti mjerni uređaji ugrađeni u proteklom periodu.
Ministar privrede, energetike i razvoja RS-a Milan Jelić iznoseći protivljenje entitetske vlade ovoj inicijativi je kazao da bi ugradnja novih mjernih uređaja stvorila dodatne troškove i izazvala nezadovoljstvo kod vlasnika benzinskih pumpi i preduzeća koja se bave prometom naftih derivata.

Jelić je na pres-konferenciji nakon sjednice Vlade RS-a saopćio i da ne stoje tvrdnje da se u Rafineriji nafte u Bosanskom Brodu proizvodi nafta i naftni derivati lošeg kvaliteta.

"Postoji pokušaj resornog ministarstva u Federaciji BiH da na neki način elimira proizvodnju u Rafineriji nafte u Bosanskom Brodu, da je okarakterizira kao neuslovnu, odnosno kao proizvodnju koja nezadovoljava elementrane uvjete koje traži Evropska unija", tvrdi Jelić.

Entitetska vlada smatra da se taj nekvalitet i roba sumnjivog porijekla pojavljuju na graničnim prijelazima i ulaze u BiH na granici.

"Zaključak Vlade RS-a je da je neophodno da se pojača kontrola kvaliteta ovih proizvoda na samim graničnim prijelazima", naveo je ministar Jelić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: