{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada RS-a proširuje izgradnju puteva i na istočni dio RS-a

F
16.11.2006. u 15:58
0
0
Vlada RS-a proširuje izgradnju puteva i na istočni dio RS-a
0
Vlada RS-a proširuje izgradnju puteva i na istočni dio RS-a
Vlada Republike Srpske prihvatila je danas Memorandum o razumijevanju s austrijskim "Strabagom" vezano za izgradnju autoputeva u Republici Srpskoj, a bit će zatraženo da se u već predviđenu mrežu uvrsti i putni pravac Istočno Sarajevo, Pale, Rogatica do Višegrada.
Memorandumom je bila predviđena izgradnja i utvrđeni vremenski rokovi za autoput na dionici Gradiška - Banja Luka - Mrkonjić-Grad - Šipovo - Kupres, autoput Prijedor - Banja Luka - Doboj - Šamac - Bijeljina - granica sa Srbijom, te koridor 5-C u dijelu koji prolazi kroz RS.

U narednih godinu dana, kako je izjavio entitetski premijer Milorad Dodik na pres-konferenciji nakon sjednice Vlade, trebalo bi da se utvrde svi potrebni elementi za ocjenu kakve kategorije puteva se treba da grade.

Ekspertizu u tom pogledu dat će nadležni instituti, a formiranjem preduzeća "Autoputevi RS" trebalo bi da otpočnu razgovori za formiranje zajedničkog preduzeća sa "Strabagom", kako bi se došlo do svih potrebnih elemenata za izgradnju autoputeva, što bi trebalo da traje do 2014. godine.

"Ovo je za nas integralni projekt i ne može se izabrati jedan dio, a drugi ne i svi ovi putni pravci treba da se grade", tvrdi Dodik i uz očekivanje da će se 12. decembra održati sastanak u Banjoj Luci s predstavnicima "Strabaga" o određenom dogovoru uz sve elemente do kojih će se u međuvremenu doći o ovom pitanju.

Premijer RS-a Dodik je 7. novembra u Beču s predstavnicima "Strabaga" potpisao Memorandum o razumijevanju. Dodik ne očekuje prolongiranje predviđenih datuma za ovaj posao.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: