{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada RS-a proglasila Srebrenicu za općinu od posebnog socijalno-ekonomskog značaja

F
28.3.2007. u 12:01
0
0
Vlada RS-a proglasila Srebrenicu za općinu od posebnog socijalno-ekonomskog značaja
0
Vlada RS-a proglasila Srebrenicu za općinu od posebnog socijalno-ekonomskog značaja
Srebrenica
Vlada Republike Srpske donijela je danas Odluku o utvrđivanju područja općine Srebrenica područjem od posebnog socijalno-ekonomskog značaja.
U okviru te odluke Vlada se obavezala preduzeti mjere kojim će obavezati sve organe državne uprave, javna preduzeća i ustanove i preduzeća u kojima je većinski državni kapital da nastoje osigurati ravnomjerno zapošljavanje konstitutivnih naroda, saopćio je na pres-konferenciji ministar uprave i lokalne samouprave Zoran Lipovac.

On je precizirao da će Vlada s Općinom Srebrenica osnovati centar za nenasilnu komunikaciju, te podržati aktivnosti u vezi obilježavanja mjesta stradanja od 1992.do 1995.

Vlada obavezuje komisiju za reviziju privatizacije da odmah pristupi postupku revizije privatizacije državnih preduzeća na području Srebrnice i prihvata obavezu da bilateralnim razgovorima s Vladom Srbije riješi pitanje nadoknade za potapanje zemljišta na području Srebrenice.

"Sva ministarstva i preduzeća u kojima je većinski državni kapital će odmah pristupiti izradi socijalno-ekonomskih i razvojnih projekata koji će se realizirati na području te općine", kazao je Lipovac.

Istakao je da će Vlada formirati i posebnu komisiju za Srebrenicu u kojoj će biti predstavnici organa Općine Srebrenica, a predlagat će Vladi projekte i pratiti njihovu realizaciju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: