{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada RS-a prihvatila izvještaj o saradnji s Haškim sudom

F
26.4.2007. u 15:18
0
0
Vlada RS-a prihvatila izvještaj o saradnji s Haškim sudom
0
Vlada RS-a prihvatila izvještaj o saradnji s Haškim sudom
Vlada Republike Srpske usvojila je danas izvještaj o saradnji s Haškim tribunalom za prva tri mjecesa ove godine u kojem se kaže da su nadležne institucije RS-a "nastavile i u tom periodu s ispunjavanjem obaveza prema Tribunalu u Haagu, te pronalaženju i hapšenju natraženijih haških optuženika.
"Koordiniranim aktivnostima naših i drugih nadležnih institucija vrše se intenzivne aktivnosti na pronalaženju preostalih haških optuženika i aktivnosti u cilju pružanja pomoći advokatskim timovima", prenijela je u najkraćem sadržaj ovog izvještaja šefica Vladinog Biroa za odnose s javnošću Vera Sajić.

U izvještaju koji će biti upućen na usvajanje Narodnoj skupštini RS-a navedeno je i da je nastavljena intenzivna saradnja institucija u RS-u te s odgovarajućim institucijama u Srbiji i Crnoj Gori o pitanju ostvarivanja saradnje s Haškim sudom.

"Ova saradnja je osnažena i radom radne grupe Vlade RS-a provođenjem Akcionog plana o saradanji s Tribunalom", rekla je Sajić na pres-konferenciji nakon sjednice entitetske vlade.

Od RS-a se traži hapšenje trojice optuženih za ratne zločine Radovana Karadžića, Ratka Mladića i Stojana Župljanina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: