Oskrnavljen objekt
51

Vlada RS-a osudila uvredljive grafite na džamiji Arnaudiji: Netolerancija je neprihvatljiva

Klix.ba
Vlada RS (Foto: E. M./Klix.ba)
Vlada RS (Foto: E. M./Klix.ba)
Povodom incidenta sa ispisivanjem uvredljivog sadržaja na Arnaudija džamiji, oglasili su se Vlade Republike Srpske kazavši kako smatraju neprihvatljivim svaki vid iskazivanja bilo kakvog oblika netolerancije prema bilo kome.

Iz Sekretarijata za vjeru Vlade RS-a dodaju kako ne razumiju one koji na ovakav način pokušavaju da uruše mir i toleranciju koja je u interesu svih koji žive u ovom Banjoj Luci i Republici Srpskoj.

"Sekretarijat će, u skladu sa dosadašnjim radom nastojati da njeguje i razvija dostignuti stepen povjerenja i razumijevanja sa svim crkvama i vjerskim zajednicama sa uvjerenjem da ovaj incident neće i ne može imati negativne posljedice na rad i aktivnosti Islamske zajednice u Banjoj Luci", navode iz Vlade RS-a.

Podsjećamo, na banjalučkoj džamiji Arnaudiji, koja je u izgradnji, jutros su osvanuli nacistički i nacionalistički grafiti - kukasti križ i četiri "S". Ovaj slučaj prijavljen je policiji koja poduzima potrebne mjere i radnje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ispisivanja uvredljivog sadržaja.