{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada RS-a odobrila 134 hiljade KM za reviziju Kristal i Banjalučke banke

F
12.7.2007. u 16:00
0
0
Vlada RS-a odobrila 134 hiljade KM za reviziju Kristal i Banjalučke banke
0
Vlada RS-a odobrila 134 hiljade KM za reviziju Kristal i Banjalučke banke
Vlada Republike Srpske danas je odobrila oko 134.000 KM kako bi se angažirale revizorske kuće za procjenu vrijednosti državnog kapitala u dvije banke u RS-u, a prije procesa privatizacije.
Ovim je entitetska vlada prihvatila prijedlog Komisije za reviziju državnog kapitala u preduzećima i bankama RS-a da se izvrši revizija stanja u dvije sporne banke, Kristal i Banjalučkoj banci.

Komisija je odlučila da se ponovo uradi revizija u ove dvije banke kako bi se utvrdilo stvarno stanje prije nego što budu prodate, a što je često bilo predmet optužbi aktuelnih i bivših vlasti.

Entitetska vlada utvrdila je danas i Nacrt zakona o internoj reviziji u javnom sektoru RS-a, a kako je saopćio potpredsjednik Vlade Anton Kasipović, ovim zakonskim aktom trebalo bi da se doprinese većoj finansijskoj disciplini i uređivanju odnosa u ovoj oblasti.

Kasipović, koji je i ministar prosvjete i kulture, najavio je da će početkom naredne sedmice početi isplata regresa za zaposlene u osnovnom i srednjem obrazovanju u RS-u po 410 KM.

Vlada je prihvatila i Prijedlog posebnog privatizacionog programa za Fabriku kompresora i pneumatskih alata „Trudbenik“ AD Doboj, kojom je predviđeno da se 57,4 posto državnog kapitala u ovom preduzeću privatizuje putem javnog tendera u skladu s odredbama Zakona o privatizaciji državnog kapitala u preduzećima.

Također, usvojen je i Prijedlog posebnog privatizacionog programa AD "Poljoprivredni zavod" Doboj, kojim je putem javnog tendera predviđena prodaja 154.414 akcija Vlade RS-a, ili 65 posto od ukupnog kapitala Zavoda, a usvojen je i Prijedlog posebnog privatizacionog programa za Akcionarsko društvo za informativnu, izdavačku i grafičku djelatnost "Glas Srpske» Banja Luka; Akcionarsko društvo za grafičku i izdavačku djelatnost "Glas Srpski – Grafika" Banja Luka i Akcionarsko društvo za trgovinu i usluge "Glas Srpski – Trgovina" Banja Luka.

Prijedlogom programa predviđeno je da državni kapital u ovim akcionarskim društvima bude prodat metodom javnog tendera.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: