{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada RS-a odobrila 134 hiljade KM za reviziju Kristal i Banjalučke banke

F
12.7.2007. u 16:00
0
0
Vlada RS-a odobrila 134 hiljade KM za reviziju Kristal i Banjalučke banke
0
Vlada RS-a odobrila 134 hiljade KM za reviziju Kristal i Banjalučke banke
Vlada Republike Srpske danas je odobrila oko 134.000 KM kako bi se angažirale revizorske kuće za procjenu vrijednosti državnog kapitala u dvije banke u RS-u, a prije procesa privatizacije.
Ovim je entitetska vlada prihvatila prijedlog Komisije za reviziju državnog kapitala u preduzećima i bankama RS-a da se izvrši revizija stanja u dvije sporne banke, Kristal i Banjalučkoj banci.

Komisija je odlučila da se ponovo uradi revizija u ove dvije banke kako bi se utvrdilo stvarno stanje prije nego što budu prodate, a što je često bilo predmet optužbi aktuelnih i bivših vlasti.

Entitetska vlada utvrdila je danas i Nacrt zakona o internoj reviziji u javnom sektoru RS-a, a kako je saopćio potpredsjednik Vlade Anton Kasipović, ovim zakonskim aktom trebalo bi da se doprinese većoj finansijskoj disciplini i uređivanju odnosa u ovoj oblasti.

Kasipović, koji je i ministar prosvjete i kulture, najavio je da će početkom naredne sedmice početi isplata regresa za zaposlene u osnovnom i srednjem obrazovanju u RS-u po 410 KM.

Vlada je prihvatila i Prijedlog posebnog privatizacionog programa za Fabriku kompresora i pneumatskih alata „Trudbenik“ AD Doboj, kojom je predviđeno da se 57,4 posto državnog kapitala u ovom preduzeću privatizuje putem javnog tendera u skladu s odredbama Zakona o privatizaciji državnog kapitala u preduzećima.

Također, usvojen je i Prijedlog posebnog privatizacionog programa AD "Poljoprivredni zavod" Doboj, kojim je putem javnog tendera predviđena prodaja 154.414 akcija Vlade RS-a, ili 65 posto od ukupnog kapitala Zavoda, a usvojen je i Prijedlog posebnog privatizacionog programa za Akcionarsko društvo za informativnu, izdavačku i grafičku djelatnost "Glas Srpske» Banja Luka; Akcionarsko društvo za grafičku i izdavačku djelatnost "Glas Srpski – Grafika" Banja Luka i Akcionarsko društvo za trgovinu i usluge "Glas Srpski – Trgovina" Banja Luka.

Prijedlogom programa predviđeno je da državni kapital u ovim akcionarskim društvima bude prodat metodom javnog tendera.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: