"Vlada RS-a odlučna u očuvanju finansijske discipline"

F
FENA
9.11.2009. u 17:29
0
8
"Vlada RS-a odlučna u očuvanju finansijske discipline"
0
"Vlada RS-a odlučna u očuvanju finansijske discipline" Foto: AFP/File
Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik i ministar finansija Aleksandar Džombić danas su u Banjoj Luci sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koju predvodi šef misije Costas Christou, razgovarali o ispunjavanju uvjeta i nastavku stand-by aranžmana koji je odobren u maju ove godine.
Dodik je upoznao članove delegacije MMF-a s ekonomskom situacijom u tom bh. entitetu i istaknuo da je Vlada odlučna u očuvanju finansijske discipline i odgovarajućeg niovoa javne potrošnje kako bi se omogućio nastavak odobrenog aranžmana, saopćeno je iz Vladnog Biroa za odnose s javnošću.

Šef misije MMF-a Costas Christou je rekao da su ovim započeli dvodnevne razgovore s predstavnicima Vlade RS-a te, kako se navodi, izrazio uvjerenje u pozitivan ishod.

On je rekao da MMF očekuje da entitetska vlada zadrži konstantan nivo javne potrošnje, te da MMF podržava razvojni karakter budžeta RS-a.

Početkom sljedeće sedmice očekuju se završni pregovori, nakon čega će biti odlučeno o nastavku stand-bay aranžmana MMF-a za BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: