Banjaluka
0

Vlada RS-a o naknadama za ratnu štetu

SRNA
Vlada Republike Srpske (RS) razmatraće danas po hitnom postupku Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ostvarivanju prava na naknadu materijalne i nematerijalne štete nastale u periodu ratnih dejstava od 20. maja 1992. godine do 19. juna 1996. godine.

Na predloženom dnevnom redu su i nacrti zakona o regulisanju cijena i o mirnom rješavanju radnih sporova, saopšteno je iz Vlade.

Na sjednici će biti razmatrana i informacija o prijedlogu opštine Prijedor o prenošenju vlasništva nad imovinom koju je Vlada RS kupila u stečajnom postupku Fabrike celuloze i papira ''Celpak'' u stečaju i preduzeća ''Autotransport'' u Prijedoru.

Ministri će raspravljati i o informaciji o statusu objekata Vlade RS u Ulici Mladena Stojanovića u Banjaluci, kao i informaciji o Prijedlogu zakona o radnom vremenu, obaveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za evidentiranje u drumskom prevozu.

Vlada će razmatrati informaciju o spoljnotrgovinskoj robnoj razmjeni RS u prošloj godini sa osvrtom na razmjenu ostvarenu u januaru i februaru ove godine, kao i informaciju u vezi sa IPA programima prekogranične saradnje BiH sa susjednim zemljama.