{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada RS-a je tužila Gregorijana

F
29.11.2008. u 15:00
0
30
Vlada RS-a je tužila Gregorijana
0
Vlada RS-a je tužila Gregorijana
Premijer RS-a Milorad Dodik izjavio je u subotu da je Vlada RS-a, a ne on lično, podnijela krivičnu prijavu protiv prvog zamjenika visokog predstavnika u BiH Raffija Gregorijana, kao i da on ne pristaje na to da je cijela međunarodna zajednica, "sa svim svojim pojednicima", bezgrešna.
Dodik je u izjavi novinarima u Vlasenici rekao da je „namjerno konstruisana priča“ da je krivičnu prijavu podnio Milorad Dodik, a ne Vlada.

Komentirajući upozorenje Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira (PIC) u kojem se osuđuje potez premijera RS-a da podnese krivičnu prijavu protiv prvog zamjenika visokog predstavnika Rafija Gregorijana i ocjenjuje da je to pokušaj sprečavanja OHR-a u provođenju svog mandata, Dodik je ustvrdio da "cinično zvuči priča kako mi zastrašujemo međunarodnu zajednicu, a nema šta ona nije radila u proteklih 16 godina“.

Optuživši međunarodnu zajednicu u BiH da se u mnogim stvarima nije korektno ponašala, entitetski premijer je kazao da je ona „kažnjavala i zatvarala ljude po godinu dana i puštala ih bez ikakvog opravdanja“.

On dalje navodi da oni „nemaju pravo da pričaju o zastrašivanjima, jer se i dalje mnogi ljudi plaše te iste međunarodne zajednice“.

„Krivična prijava, ponavljam, nije protiv međunarodne zajednice, ali jeste protiv nekih njenih ljudi“, rekao je Dodik.

Entitetski premijer je dodao i da „kao što oni nas uče da niko ne može biti iznad propisa, tako misli da ni oni ne mogu biti iznad tih istih propisa“.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: