{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada RS-a je tužila Gregorijana

F
29.11.2008. u 15:00
0
30
Vlada RS-a je tužila Gregorijana
0
Vlada RS-a je tužila Gregorijana
Premijer RS-a Milorad Dodik izjavio je u subotu da je Vlada RS-a, a ne on lično, podnijela krivičnu prijavu protiv prvog zamjenika visokog predstavnika u BiH Raffija Gregorijana, kao i da on ne pristaje na to da je cijela međunarodna zajednica, "sa svim svojim pojednicima", bezgrešna.
Dodik je u izjavi novinarima u Vlasenici rekao da je „namjerno konstruisana priča“ da je krivičnu prijavu podnio Milorad Dodik, a ne Vlada.

Komentirajući upozorenje Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira (PIC) u kojem se osuđuje potez premijera RS-a da podnese krivičnu prijavu protiv prvog zamjenika visokog predstavnika Rafija Gregorijana i ocjenjuje da je to pokušaj sprečavanja OHR-a u provođenju svog mandata, Dodik je ustvrdio da "cinično zvuči priča kako mi zastrašujemo međunarodnu zajednicu, a nema šta ona nije radila u proteklih 16 godina“.

Optuživši međunarodnu zajednicu u BiH da se u mnogim stvarima nije korektno ponašala, entitetski premijer je kazao da je ona „kažnjavala i zatvarala ljude po godinu dana i puštala ih bez ikakvog opravdanja“.

On dalje navodi da oni „nemaju pravo da pričaju o zastrašivanjima, jer se i dalje mnogi ljudi plaše te iste međunarodne zajednice“.

„Krivična prijava, ponavljam, nije protiv međunarodne zajednice, ali jeste protiv nekih njenih ljudi“, rekao je Dodik.

Entitetski premijer je dodao i da „kao što oni nas uče da niko ne može biti iznad propisa, tako misli da ni oni ne mogu biti iznad tih istih propisa“.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: