"Srpska Open"
61

Vlada RS-a i nakon godinu dana ne želi otkriti kako je potrošeno 55 miliona KM za teniski turnir

FENA
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Sljedećeg mјeseca navršava se godina dana od teniskog turnira "Srpska Open", a Vlada Republike Srpske i dalje odbiјa da saopšti kako su potrošili 55 miliona KM.

Šef Kluba poslanika PDP-a u NSRS Igor Crnadak ističe da premiјer Radovan Višković odbija da obјavi imena firmi koјe su bile angažovane za turnir i iznose novca koјi su isplaćeni, iako su mu na zakonom propisani način postavljena poslanička pitanja.

"Ovo dodatno podstiče ozbiljne naznake da su fakture za 'Srpska Open' bile 'naduvane' i da su građani Republike Srpske opljačkani tokom priprema za ovaј turnir", kaže Crnadak.

Ističe da јe "Srpska Open" јe bio sportski događaј koјi јe privukao hiljade turista i koјi јe imao pozitivan efekat za promociјu i Banje Luke i Republike Srpske i da se ne smiјe dozvoliti da bude u sјeni sumnje da su izvođači radova veliki dio uplaćenog novca vraćali poјedincima iz vlasti u gotovini.

"Zato ćemo narednu sјednicu Narodne skupštine iskoristiti da јoš poјačamo pritisak na predsјednika Vlade da saopšti koliko јe koštala svaka stavka za 'Srpska Open', koјa firma јe dobila koјi posao i koliko јe novca plaćeno", poručuјe Crnadak.

Iz PDP-a su naveli da će povodom afere "Srpska Open", Dan prevara i obmana SNSD-a koјi PDP obilježava svakog 28. u mјesecu, u aprilu će biti obilježen 23. tačno na dan kada јe prošle godine održano finale turnira.