{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada RS-a bezrezervno podržava Radmanovićev veto

F
23.4.2007. u 13:52
0
0
Vlada RS-a bezrezervno podržava Radmanovićev veto
0
Vlada RS-a bezrezervno podržava Radmanovićev veto
Vlada Republike Srpske konstatira da je Odluka Predsjedništva BiH od 11. aprila o upućivanju zahtjeva Republici Srbiji da ispoštuje obaveze prema BiH po Konvenciji o sprječavanju i kažnjavanju zločina genocida donesena preglasavanjem, te da predstavlja nastavak neprimjerene retorike od političara iz reda nesrpskog naroda.
Entitetska vlada je nakon razmatranja ove odluke i veta koju je na nju stavio predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović ocijenila i da Odluka predstavlja nastavak pokušaja političkih lidera i visokih funkcionera iz nesrpskog naroda da presudu Međunarodnog suda pravde u Haagu zloupotrebljavaju u političke svrhe, a ne da ona posluži kao osnov za potpuno pomirenje i zajednički život u BiH.

Iznoseći stavove Vlade, potpredsjednik Anton Kasipović je u obraćanju Narodnoj skupštini RS-a, koja razmatra Radmanovićev veto, kazao da Vlada bezrezervno podržava predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Radmanovića u vezi s isticanjem rezerve na spomenutu odluku.

U Skupštini RS-a u toku je rasprava o ovom pitanju, a do sada su poslanici iz reda srpskih stranaka dali podršku Radmanovićevom stavu, koji, da bi bio podržan, mora dobiti dvotrećinsku većinu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: