{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada nije zaboravila obećanje "Pretisu"

F
8.7.2009. u 17:24
0
0
Vlada nije zaboravila obećanje "Pretisu"
0
Vlada nije zaboravila obećanje "Pretisu"
Vlada Federacije BiH je 1. juna, istog dana kada je i Kreditni odbor Razvojne banke izdao tražene garancije, donijela Odluku da se "Pretisu" odobri komisioni kredit u ukupnom iznosu od 4,5 miliona KM, navodi se u saopćenju za javnost Vlade FBiH upućenom u povodu napisa u medijima da Vlada FBiH nije ispoštovala dogovor oko "Pretisa".
-Odobrenih 1,5 miliona KM za isplatu plaća radnicima realizirano je već sljedećeg dana - 2. juna. Preostali iznos od dva miliona KM za plaćanje repromaterijala, kako bi se realizirao Ugovor s Malezijom, također je odmah osiguran, a bit će na raspolaganju kada se završi notarska obrada predmeta jer je neophodnu dokumentaciju za obradu "Pretis" dostavio tek 30. juna, stoji u saopćenju.

Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH dobio je i informacije iz Razvojne banke FBiH da je termin obrade predmeta četvrtak, 9. jula, pošto "Pretis" insistira da obradu vrši "njihova" notarka.

-Iz ovog je jasno da razlozima kašnjenja u prebacivanju dva miliona KM "Pretisu" nije doprinijela Vlada FBiH, a što radnici "Pretisa" i javnost treba da znaju, stoji u saopćenju Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: